Не само залата и кухненската зона на базата са с

...
Не само залата и кухненската зона на базата са с
Коментари Харесай

Старият стол на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е преобразен и грейна след основен ремонт

Не единствено залата и кухненската зона въз основата са с нов образ, реновирани са санитарните зони и общите елементи

Днес студенти, преподаватели и посетители в Бургаския университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ обядват в изцяло актуализирания стол, намиращ се до футболното игрище в кампоса. Откриването на реновираната база се трансформира в празник сред занятията на учащите се младежи в над 18 професионални посоки в 45 упълномощени бакалавърски и над 30 магистърски стратегии.

В деня на настъпващата астрономическа пролет (20 март), персонално ректорът на университета – проф. Христо Бозов, преряза лентата и разгласи: „ В този прелестен ден на щастието, откриваме новия стол на нашия университет. Благодаря на всички, които участваха в преобразяването му. Благодаря на компания „ Ален Мак “ за напъните и ресурсите, които вложиха. Благодаря и на асистент ректора господин Красимир Георгиев за поддръжката, на цялото управление и на профсъюзите, тъй като за нас това е едно голямо благополучие. Аз съм извънредно щастлив също, тъй като това е нещо, което дадох обещание че ще се случи в моята платформа за избирането ми като ректор. Ето, че през днешния ден тази цел е реализирана и освен тук в кампоса, само че и във Факултета по публични науки. Първите сведения са, че храната е доста вкусна, питателна и студентите са удовлетворени. Те могат да се хранят тук на преференциални цени, което е спомагателен тласък за тях да дойдат и да обядват и вечерят здравословно с прясно приготвена храна “.
 Проф. Христо Бозов и мениджърът на " Ален Мак " Ивет Косева прерязаха лентата
Всеки студент от университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ разполага с държавна дотация от 8 лв. дневно за обяд и вечеря, която може да бъде употребена в изцяло актуализирания стол.
 На събитието участваха и заместник-ректорите на бургаската Алма Матер – проф. Севдалина Турманова и проф. доктор Ирена Марковска, представители на Студентския съвет, медии и гости
Не единствено залата и кухненската зона въз основата са с нов образ, реновирани са и санитарните зони и общите елементи. Голямата зала за към 400 души скоро също ще бъде открита.

„ За това пространство сме подготвили нещо доста хубаво и амбициозно, от което града има потребност “, разкриват от „ Ален мак “. По мащабите на начинанието им проличава, че евентуално тук ще се обитава и зала за проведени мероприятия.

Бързото хранене в стола на ВХТИ е отворено за публичен достъп и предлага огромно многообразие от обичаните ни салати, супи, съществени ястия и десерти.

Тази изцяло реновирана база в действителност е с доста стратегическа локация , тъй като в последните години строителството в региона е в подем и напълно скоро тук ще се обособи може би и нов жилищен комплекс „ Мадика “.
 В първия работен ден, обновеният стол бе посетен и от София Сарайва (в средата), която е преподавател по португалски език и шеф на португалския езиков център Камойш София. Тя бе съпроводена от проф. доктор Стоянка Петкова-Георгиева (вляво)
След вкусния обяд в приятна атмосфера, всички се завърнаха към образователния развой с възобновени сили и приповдигнато въодушевление.

За ректора проф. Христо Бозов днешният ден е изпълнен с значими събития. Преди обяд той откри и VIII-та Национална конференция „ Да мислим екологично за бъдещето “ за възпитаници и студенти, която се организира от 20-ти до 22-ти март 2024 година в Бургас. Форумът се провежда от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас и катедра „ Екология и запазване на околната среда “. За четвърта поредна година конференцията е част от Националния календар на Министерството на образованието и науката (МОН).

За бургаската Алма Матер следва и стартирането на кандидат-студентската акция, ползата към която тази година е още по-голям.

Очаквайте във Флагман.бг още детайлности за специалностите и изискванията за кандидатстване
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР