Не само в България, но и навсякъде по света хората

...
Не само в България, но и навсякъде по света хората
Коментари Харесай

В Стара Загора засаждат живи коледни дръвчета

Не единствено в България, само че и на всички места по света хората към момента избират да имат в домовете си естествени и живи елхи за коледни дръвчета. Празниците към този момент минаха и мнозина са в работен режим, само че за много хора стои въпросът какво да вършат с дръвчето си откакто смъкват коледната декорация. Във Варна, да вземем за пример, от локалния зоопарк приканиха жителите да занесат елхичките за храна на животните, а в Стара Загора за поредна година всеки, който желае може да засади своето дръвче в парк. За задачата има обособено за това място, четем на на Община Стара Загора. Тази година определената локация се намира в парк " Загорка ". 
Първите дръвчета, които са били посадени са сложени на 05.01 от началника на отдела за озеленяване в града. Ето и какво споделя той пред уеб страницата на локалната институция: 
" На имота има авансово направени дупки, които улесняват всички искащи да допринесат за построяването на още по-зелена Стара Загора “, изясни Николай Стоев.
От отдела обръщат внимание на старозагорци, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени точно в този момент, директно откакто са изпълнили своята роля за празниците. Новонасажденията трябва да бъдат щедро полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД. Мястото също е определено за да бъде уместно както за иглолистните типове, по този начин и за грижите за тях по-късно. 
Гледайки обратно, виждаме, че това е третата година на тази самодейност на локалната власт в Града на поетите, липите и вършиме улици, като единствено предходната година искащите да се включат са били десетки. 
Надяваме се доста старозагорци да се възползват от опцията да подарят живот на коледните си дръвчета и след празниците. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР