Не само сладкишите и вредните храни съдържат захар. Тя присъства

...
Не само сладкишите и вредните храни съдържат захар. Тя присъства
Коментари Харесай

В какви количества може да консумираме вредни храни, без да навредим на здравето си

Не единствено сладкишите и нездравословните храни съдържат захар. Тя участва и в състава на алкохола. 

Експертите са безапелационни, че храните и напитките, съдържащи захар и мазнини, би трябвало да бъдат лимитирани, с цел да се избегнат разнообразни болести.

Абсолютно неправилен е методът за систематизиране на храните като „ здравословни “ и „ нездравословни “. Именно това неправилно разбиране води до нездравословно отношение към диетите и храненето като цяло. Въпреки това, висококалоричната храна постоянно се трансформира в източник на доста заболявания.

Трябва ли да ядете единствено вярната храна, с цел да останете здрави или можете да се поглезите с обичаните си храни? На този въпрос отговори английският диетолог Кийт Лелелин-Уотърс.

Сладкиши и модифицирани закуски: Веднъж седмично

Експертът е на мнение, че един път седмично може да се употребяват сладкиши, нездравословна храна и алкохол. Този метод към храната може да се назова сдържан, защото не лимитира избора ни, а единствено оказва помощ да се управлява потреблението на висококалорични храни.

Вместо закупена от магазина храна и модифицирани лакомства е най-добре да изберете домашно приготвени сладкиши. Само по този начин ще съумеете да контролирате количеството захар и да избегнете потреблението на спомагателни химически добавки.

Проблемът с яденето на модифицирани храни е, че те съставляват към 20-30 % от общата ни диета, което е много огромна част. Консумирането на висококалорични храни се отразява освен на тежестта ни, само че и на здравето ни като цяло и най-много върху функционалността на мозъка и сърцето.

Пица: един път седмично

Ако сте фен на пицата и друга бърза храна за у дома, би трябвало да помислите какво ще бъде от огромна изгода за тялото ви. Диетологът означи, че когато избира сред пица и храна от McDonald`s, би избрала първия вид.

Факт е, че пицата е богата на хранителни субстанции, до момента в който бързите храни съдържат доста химически добавки. Независимо от това, постоянно би трябвало да обръщате внимание на размера на порцията, тъй като той е от решаващо значение.

Консумация на алкохол: 1-2 чаши

Според рекомендациите на диетолога вярната порция алкохол е 1-2 чаши, един или два пъти седмично. Кийт Лелелин-Уотърс предизвестява, че несъразмерната консумация на спиртни питиета може да докара до алкохолизъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР