Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин“. С това

...
Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин“. С това
Коментари Харесай

Италианска медия слага Кирил Петков в „новата фантастична четворка на Путин“

„ Не единствено Орбан. Новата фантастична четворка на Путин “. С това заглавие излиза италианският уебсайт за вести и разбори Formiche. На заглавната фотография паралелно до „ нормалните обвинени “ Виктор Орган и Александър Вучич са и Едуард Хегер от Словакия и Кирил Петков.

Войната на Русия в Украйна разруши Вишеградската четворка, а неутралитетът и двусмислието приближиха Орбан и Вучич в Унгария и Сърбия. Заедно с България и Словакия нов проруски конгломерат си пробива път в Източна Европа – тъкмо нещото, от което Путин се нуждае, написа изданието.

„ В София войната, която допира българските граници на Черно море, се трансформира в земетресение за държавното управление на либерала Кирил Петков. В края на февруари министър председателят трябваше да уволни министъра на защитата си, който отхвърли да назовава ставащото в Украйна „ съветско настъпление “, проучват италианските публицисти.

„ Месец по-късно той виси на косъм: той гласоподава в поддръжка на глобите на Европейски Съюз, само че се опълчи на изпращането на оръжие в Киев и възбраната на вноса на сила от Москва. Сега той се колебае по отношение на другата основна игра в конфликта сред Европейски Съюз и Русия: дали да се поддаде или не на настояването за изнудване на Путин да заплаща вноса на газ в рубли. Повечето страни от Европейски Съюз към този момент дадоха отговор „ не, благодаря “, до момента в който в София царува неизясненост “, гласи частта, отдадена на България.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР