Не само обичам планините, но и Пирин. Не бих позволил

...
Не само обичам планините, но и Пирин. Не бих позволил
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не бих позволил да мине решение, което да застраши планината

Не единствено обичам планините, само че и Пирин. Не бих разрешил да мине решение, което го заплашва. Обичам го не по-малко от хората, които бяха на улицата и жаля не по-малко за гората и планината от тях. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав Дончев във връзка продължаващите митинги против проектите за строителство в района.

„ Всичко би трябвало да става съгласно закона” и добави, че протестиращите не стачкуват законодателството. „ Взето решение за застрояване на Пирин няма. Втора кабинка, водоснабдяване, всяка стъпка предстои на обжалване и всяка група, която счита, че решението е незаконосъобразно може да го апелира ”, безапелационен е Дончев.

По думите втора кабинка може би не би навредила, само че хората демонстрират, че се тормозят, че зад това се крие нещо друго. Дончев отхвърли това да е по този начин.

Българското общество има висока протестна просвета и го споделям без подигравка, счита той. Това, че става по време на една от най-големите срещи, не ми се желае да назовавам рекет, посочи Дончев във връзка полицейското неодобрение преди дни. По думите му го безпокои рефлекса „ ще ви изкажа на другарката” , ние в Европейски Съюз нямаме началници – те не са ни началници, а сътрудници.

„ Истина е, че Министерство на вътрешните работи има потребност от пари – и за заплати, и да са стимулирани, съзнателни чиновници. Там има потребност от доста промени, а п осоката би трябвало да е към повече жива мощ, повече проверяващи служители на реда и по-малко администрация ”, съобщи той.

По тематиката за европредседателството вицепремиерът съобщи, че му се желае да има съответни упования за него. „ Огромен проблем за мен са свърхочакванията . Да, случва се нещо особено, само че ние влизаме в дежурство по график и ни чака работа”, посочи той.

Не отлагаме промени поради председателството, само че комбинирането на уговорките с рутинната ни работа ще е предизвикателство , безапелационен е Дончев. По думите му към половината време на министрите ще отиде в работа и задължения обвързвана с председателството, само че промени не могат да бъдат стопирани за 6 месеца.

Вицепремиерът разяснява още, че в България има корупция, само че не сме страна, която не може да се бори с такава опасност.

„ Начинът на избиране на комисия „ Антикорупция” допуска да е обществен и избиран от Народното събрание. Ако разчитаме един път вечно да решим проблемите с нов орган е наивно. Наред с новите институции са нужни и други неща – гласност на всяко взето решение и разход”, добави той.

Новите обвинявания по „ Кумгейт” Дончев окачестви като липса на хрумвания и тези от опозицията.

Влизането в чакалнята на еврозоната е тематика, по която не би трябвало доста да се шуми. „ Многото приказки могат да попречат на концепцията. Парите и банките обичат тишината. България към този момент има и отрицателен опит с Шенген. Бидейки изрядна и готова може да срещне политически спънки”, изясни Дончев.

Според него има риск Европа да се раздели на страни, които са и не са в еврозоната. България би трябвало да е част от ядрото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР