Не само ниските заплати изкараха на улицата служители на Държавната

...
Не само ниските заплати изкараха на улицата служители на Държавната
Коментари Харесай

В какви условия работят служителите на ДА Архиви

Не единствено ниските заплати изкараха на улицата чиновници на Държавната организация " Архиви ".

Близо 10 години Вяра Жекова е основен специалист в Държавния списък в Стара Загора. Определя работата си като характерна, тъй като е нужна висока подготвеност.

" При обслужване на читателите, при работа с документите, при тяхното запазване ", прецизира Жекова пред Bulgaria ON AIR.

Ниско възнаграждение на чиновниците от организацията води до отлив на фрагменти и огромно текучество. Лошите условия на труд също са измежду проблемите в държавната организация.

" Исканията все още не са единствено за нарастване на заплатите и в допълнение заплащане за реализирани резултати. Тук става въпрос и за здравословни и безвредни условия на труд. Не единствено в нашия списък, а за сътрудниците от цялата система ", добави основният екперт. 

Последното нарастване на възнагражденията в ДА " Архиви " е било предходната година с 8-10%. 

Работещи в организацията се събраха на протестен протест в София. 

" Заплатите ни не ги усилват, доста постоянно бяха замразявани. Ние имаме право на спомагателни материални хонорари на 3 месеца, само че и тях не ни дават. Ние имаме задължението да живеем единствено с тази заплата като държавни чиновници, ние с минимална заплата не можем да се оправим ", разяснява протестиращ.

В проектобюджета на служебното държавно управление е заложено нарастване на заплатите в бюджетния бранш, само че с 10%, и тома, където предходната година не е имало покачване. 

В митинга участваха и синдикални организации.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР