Не само моловете трябва да вземат мерки, но и хората

...
Не само моловете трябва да вземат мерки, но и хората
Коментари Харесай

Адвокат с важни данни за информираното съгласие за ваксините срещу COVID-19

Не единствено моловете би трябвало да вземат ограничения, само че и хората би трябвало да носят маски, с цел да пазят другите, защото маската лимитира разпространяването на вируса. Това съобщи пред Българска национална телевизия Виктор Паскалев, ръководител на УС на Българската асоциация по хемофилия.

" Не може да се разчита, че ще се съблюдават ограничения, единствено тъй като ги има ", сподели още той.

" Когато върху хората се отразява недобрата работа по икономическите ограничения и обезщетения, те стартират да упрекват ограниченията ", добави юристът по здравно право Мария Шаркова.

" Невинаги когато лимитират правата ни, значи, че има нарушаване ", изясни още юристът.

" Основният проблем в тази обстановка е, че противоепидемичните ограничения са едно, те се вземат решение от епидемиолозите, само че икономическите ограничения са въпрос на политика ", разкри адв. Шаркова.

Според нея е съразмерно да се изисква да носим избрани маски, тъй като научно е потвърдено, че оказват помощ.

Паскалев разяснява, че хората не са задоволително добре осведомени за имунизациите против COVID-19.

Аз би трябвало ли да се имунизирам с векторна ваксина, а не с РНК ваксина, откакто съм на 56 години, а Германия утвърди имунизацията с векторната ваксина (бел. авт. - АстраЗенека) единствено за хора до 55 година, попита ръководителят на УС на Българската асоциация по хемофилия.

" Ако чакаме да имунизираме цялото население, с цел да отворим, ще мине доста време, а това ще сътвори напрежение ", разяснява Паскалев.

" Това, че подписваме осведомено единодушие, не значи, че не можем да търсим отговорност за проблем с имунизацията. Чрез този документ подписваме, че сме прочели късата характерност на имунизациите и реакциите, които са разказани в листовките. Нежеланите реакции са леки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР