Не само моловете трябва да вземат мерки, но и хората

...
Не само моловете трябва да вземат мерки, но и хората
Коментари Харесай

Адвокат с важни данни за информираното съгласие за ваксините срещу COVID-19

Не единствено моловете би трябвало да вземат ограничения, само че и хората би трябвало да носят маски, с цел да пазят другите, защото маската лимитира разпространяването на вируса. Това съобщи пред Българска национална телевизия Виктор Паскалев, ръководител на УС на Българската асоциация по хемофилия.

"Не може да се разчита, че ще се съблюдават ограничения, единствено тъй като ги има ", сподели още той.

"Когато върху хората се отразява недобрата работа по икономическите ограничения и обезщетения, те стартират да упрекват ограниченията ", добави юристът по здравно право Мария Шаркова.

"Невинаги когато лимитират правата ни, значи, че има нарушаване ", изясни още юристът.

"Основният проблем в тази обстановка е, че противоепидемичните ограничения са едно, те се вземат решение от епидемиолозите, само че икономическите ограничения са въпрос на политика ", разкри адв. Шаркова.

Според нея е съразмерно да се изисква да носим избрани маски, тъй като научно е потвърдено, че оказват помощ.

Паскалев разяснява, че хората не са задоволително добре осведомени за имунизациите против COVID-19.

Аз би трябвало ли да се имунизирам с векторна ваксина, а не с РНК ваксина, откакто съм на 56 години, а Германия утвърди имунизацията с векторната ваксина (бел. авт. - АстраЗенека) единствено за гора до 55 година, попита ръководителят на УС на Българската асоциация по хемофилия.

"Ако чакаме да имунизираме цялото население, с цел да отворим, ще мине доста време, а това ще сътвори напрежение ", разяснява Паскалев.

"Това, че подписваме осведомено единодушие, не значи, че не можем да търсим отговорност за проблем с имунизацията. Чрез този документ подписваме, че сме прочели късата характерност на имунизациите и реакциите, които са разказани в листовките. Нежеланите реакции са леки ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР