Не само мениджърите трябва да еволюират и да се адаптират

...
Не само мениджърите трябва да еволюират и да се адаптират
Коментари Харесай

Приемете промяната. Бъдете автономни

Не единствено мениджърите би трябвало да еволюират и да се приспособяват към изменящото се работно място. Провокирани от новите технологии и новите видове държание, промени настъпват и в метода на работния развой. Всъщност има пет трендове, които образуват бъдещето. За да бъде в крайник с новото време модерният чиновник наложително би трябвало да има следните качества.

Приемете смяната

Служителите са привикнали да вършат някои неща по избран метод. Те са привикнали да употребяват все същите технологии и процеси, наложени от години, само че това не значи, че въпросните процеси и технологии са най-хубавите вероятни за компанията и за бизнеса като цяло. Да не забравяме, че след няколко години хората, родени след 2000 година, ще се трансфорат в съществена работна мощ. Това потомство е израснало, употребявайки обществени и други принадлежности да споделят, с цел да откриват другари и информация. Тази нова работна ръка значи ново държание и нови технологии; чиновниците би трябвало да одобряват тази смяна и да се движат напред, да се развиват, в случай че желаят и животът, и работата им да стават по-лесни. Както споделя и Уинстън Чърчил: “За да се развиваш би трябвало да се променяш; с цел да си съвършен би трябвало да се променяш постоянно. ”

Имайте глас в компанията си

За първи път в историята на бизнеса „ водач ” и „ управител ” не са едно и също нещо. Лидерите не е наложително да бъдат мениджъри, това са хора, които правят работата си със пристрастеност, познания, и нямат проблем да споделят с останалите (което е друго основно качество, показано по-долу). Новите технологии на взаимна работа дават опция на всеки чиновник в организацията да показа своята пристрастеност, ползи, хрумвания, противоположна връзка. Ако в действителност ви е грижа за нещо, имате опцията да станете водач и да изкажете гласно позицията си по даден въпрос, гласът ви да бъде чут и почитан в границите на вашата организация. Но не забравяйте, това няма по какъв начин да се случи, в случай че не говорите. Няма по какъв начин да се превърнете в водач, в случай че ви е боязън да изречете на глас мнението си. Можете да употребявате всички нови и съвременни технологии, които са на ваше разположение, с цел да бъдете чути и да бъдете разпознати в границите на своята организация. Защо да останете единствено чиновник, когато можете да сте водач?

Бъдете самостоятелни

Сега чиновниците могат да работят от всяко място когато и да е. Затова, да можете сами да управлявате личното си време е от извънредно огромно значение. Вече няма управител, който да ви виси на главата и да следи всяко ваше придвижване, и да ви припомня, че „ би трябвало да се захващате за работа ”. Това е огромна привилегия, само че също и доста огромна отговорност. На вас се гласоподава огромно доверие да се справите с предоставените ви задания. Модерният чиновник може да достави това, което се чака от него, без значение дали се намира в офис, кафене или вкъщи.

Споделяйте и помагайте на другите

Това е едно от значимите качества на модерните мениджъри, само че то също е и основно качество на модерните чиновници. Традиционно чиновниците желаят да запазят положителните си хрумвания за себе си, с цел да натрупат точки и да бъде регистриран персоналният им принос. Този модел към този момент не е ефикасен. С навлизането на новите принадлежности за шерване, концепциите и противоположната връзка могат елементарно да бъдат проследени назад до техния създател в границите на организацията. Когато споделяте, това не е единствено от изгода за екипа, а също по този начин оказва помощ и персонално на вас като чиновник. Вашите сътрудници и мениджъри ще разпознаят държанието ви на човек с качества, на човек, на който може да се разчита, на човек, който постоянно е подготвен да помогне. Споделянето може да бъде под доста форми; може да споделяте своите хрумвания, да сте дейни в противоположната връзка, по това, по което работите, документи, или каквото друго ви хрумне. Когато споделяте екипът ви и другите отдели ще стартират да разпознават името ви. За да бъдете съвременен чиновник би трябвало да се чувствате удобно да споделяте и да помагате на другите.

Филтрирайте и фокусирайте

Днешната работна среда ни дърпа в доста направления. Ние сме на среща, до момента в който си ревизираме мейла, по едно и също време с това качваме нещо във Фейсбук, Instagram, LinkedIn, преглеждаме и редактираме някой документ и пишем с сътрудник. С огромното разпространяване на наличие и принадлежности, с които сътрудниците и приятелите ни могат да ни „ нападат ” е толкоз елементарно да бъдем разфокусирани. При разрастващите се технологии чиновниците би трябвало да не не помнят да се концентрират върху това, което би трябвало да бъде свършено. Това значи, че би трябвало да умеят общително да кажат на сътрудници и другари, че сега са под пара и няма по какъв начин да им извърнат внимание. Информационни бомби от всички направления се сипят върху чиновниците, само че от тях самите зависи да се приспособяват към тази среда и да съумяват да си свършат работата без да губят концентрацията – в действителност извънредно значима дарба в наши дни.

Джейкъб Морган, създател на бестселър в Amazon (The Collaborative Organization: A Strategic Guide to Solving Your Internal Business Challenges Using Social and Collaborative Tools).

Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР