Не само Има такъв народ ще напусне коалицията, ако бъде

...
Не само Има такъв народ ще напусне коалицията, ако бъде
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП също напуска коалицията, ако правителството клекне пред РСМ

" Не единствено " ИТН " ще напусне обединението, в случай че бъде дадена зелена светлина за договаряния на районен съд Македония без осъществяване на критериите ", това съобщи пред NOVA проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Относно помощта за гориво той разкри, че обсъждано контролът да става въз основата на талона на колата, защото има заплаха от търговия с персоналните карти и закупуване на гориво от фамилии, които нямат коли.

" Създават се косвени отстъпки от данъчното облагане на работещите фамилии. Отстъпката на семейство с едно дете се усилва от 4500 лв. на 6000, а с две - плюс 3000 лв.. Те ще се употребяват на всеки 3 месеца. Предлагаме на понижаване на Данък добавена стойност на някои енергоносители на 9%. Инфлация над 10% дава позитивен резултат, тъй като приходите в страната са по-големи ", изясни Гечев.

По думите му обединението планува преразпределение на средствата от свръхпечалби на енергийни компании:

" Ориентирът ще бъде към 15% обезпечаване на облага на производителите и доставчиците на електричество, а разликата - преразпределена в интерес на българското общество ", уточни той.

И акцентира, че 60-те лв. добавка към пенсиите остават, без значение от пандемичната конюнктура.

" Има ограничения, които ще влязат в действие от октомври, да вземем за пример повдигане на тавана на пенсиите на 3400 лв. ", посочи депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР