Не само Има такъв народ ще напусне коалицията, ако бъде

...
Не само Има такъв народ ще напусне коалицията, ако бъде
Коментари Харесай

Гечев: И БСП ще напусне коалицията при зелена светлина Северна Македония

Не единствено " ИТН " ще напусне обединението, в случай че бъде дадена зелена светлина за начало на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз без осъществяване на критериите. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По мотив помощта за гориво той уточни пред NOVA, че е обсъждано контролът да става въз основата на талона на колата, защото има заплаха от търговия с персоналните карти и закупуване на гориво от фамилии, които нямат коли. Според него държавното управление е взело своевременни ограничения. " Войната в Украйна наложи вземането на нови решения поради повишаването на енергийните носители. Бизнесът би трябвало да понесе измененията на пазара, ние не печатаме пари. Няма по какъв начин да разчитаме, че има чудодейна страна, която има чувал с пари ", акцентира Гечев.

По думите му бюджетният недостиг остава както е бил заложен, по-големи приходи има от Данък добавена стойност. " Създават се косвени отстъпки от данъчното облагане на работещите фамилии. Отстъпката на семейство с едно дете се усилва от 4500 лв. на 6000, а с две - плюс 3000 лв.. Те ще се употребяват на всеки 3 месеца. Предлагаме на понижаване на Данък добавена стойност на някои енергоносители на 9%. Инфлация над 10% дава позитивен резултат, тъй като приходите в страната са по-големи ", изясни депутатът.

Коалицията планува преразпределение на средствата от свръхпечалби на енергийни компании. " Ориентирът ще бъде към 15% обезпечаване на облага на производителите и доставчиците на електричество, а разликата - преразпределена в интерес на българското общество ", изясни социалистът. И добави, че 60-те лв. добавка към пенсиите остават, без значение от пандемичната конюнктура. " Има ограничения, които ще влязат в действие от октомври, да вземем за пример повдигане на тавана на пенсиите на 3400 лв. ", напомни той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР