Не само доходите са фактор за едно младо семейство, за

...
Не само доходите са фактор за едно младо семейство, за
Коментари Харесай

Пенчо Милков: В Русе расте едно ново поколение деца

„ Не единствено приходите са фактор за едно младо семейство, с цел да остане в родния град. С екипа ми положихме основи, които във времето ще дадат позитивен резултат. Предоставяме финансова помощ за всяко второ дете и близнаци, осигурихме единно меню във всички детски градини, въведохме безвъзмездни детски прегледи на очи и зъби в детските градини и яслите. Във всяка детска градина децата учат роботика, а в началните класове осигурихме безвъзмездни часове по софтуерно шифроване в самото учебно заведение, с което децата уголемяват кръгозора си от най-ранна възраст. Така улесняваме и родителите, за които не е нужно да влагат в допълнение време и запаси за извънкласни действия “, съобщи претендентът за кмет на община Русе Пенчо Милков.

В среща със чиновниците на „ Труд “ АД той обясни ограниченията, заложени в поддръжка на родителството и визията за разширението им през идващите 4 години.



„ Това е невидимо богатство, което във времето дава резултат. Грижим се и възпитаваме едно ново потомство деца, без значение от произхода им, обществения статут и това къде живеят. Искаме да създадем еднообразно положителни условия за всяко дете “, добави той.

Кандидатът на МК „ Българска социалистическа партия за България “ означи още, че средата в кварталите е от основно значение за възстановяване стандарта на живот на русенци. Екипът е обезпечил над 21,5 млн. лева общинско, държавно и кредитно финансиране, с което непрестанно се обновява градската среда – фокусът е върху паркове, градини и междублоковите пространства. За 4 години с нови паркинги бяха актуализирани над 90 жилищни блока, осъществени бяха поправки на настилките и осветлението в двата парка, градинката при площад „ Дунав “, пл. „ Д-р Мустаков “ и други обществени площи. Задействани са процедурите и към този момент текат дейностите по първите няколко от общо 29 улици, които ще се ремонтират главно с кредитни средства. С държавни пари пък се работи по платната и тротоарите на ул. „ Плиска “, предстоят „ Тулча “ и „ Досростол “, а „ Солун “ към този момент е актуализирана.

С гласувания бюджет бе основан и профилиран фонд, с чиито средства да се основава годишно налична градска среда за хора със затруднено напредване и майки с колички.

Сред целите на Пенчо Милков за идващите 4 години е поддръжката за родителството да продължи и да се разшири, включително посредством стратегия в поддръжка на кърменето, увеличение на средствата за асистирана репродукция, разширение на обществените услуги за деца със специфични потребности, с построяването на започнатите общински басейни и въвеждане на безвъзмездни часове по плуване за учениците от разнообразни възрасти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР