Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това

...
Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това
Коментари Харесай

Петков: В следващото НС ще сме мнозинство и ще наложим стандарта за правителство

Не единствено, че ще бъдем първа политическа мощ, в това съм сигурен, само че ние ще имаме голямо болшинство. Ще наложим разпоредбите и бъдещият стандарт на държавно управление изцяло да зависи от нас. Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократи за мощна България “ имат общи цели, общи полезности и обща идея. „ Задачата ни идващите 3 месеца е да върнем вярата “, съобщи той. Индивидуалните борби съгласно него не могат да стигнат до добър резултат.

„ Вече сме 6 партии дружно. Но виждам дълга редица от цивилен организации, които мога да се причислят към нас за идващите избори. Например „ Правосъдие за всеки ”, „ Спаси София ”, екипът „ За София ”, има групи в Стара Загора, в Пловдив. Всичките имат жадност за смяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че казусът е еднакъв – задкулисието, корупцията, неналичието на правораздаване. Докато не разчистим тези базови проблеми, разликите ни са дребнотемие. Съединението прави силата – би трябвало да стартира отвън тази постройка, с цел да сме мощни след това вътре “, разяснява той.

Петков изясни, че даже и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, Политическа партия търсели хора, които да поемат борбата за локалната власт. „ Голямата борба са локалните избори. Там имаме потребност от 20 000 индивида, общински съветници, свестни хора ни трябват ”, сподели Петков.

Петков удостовери, че с Демократична България ще се явят с общ претендент на локалните избори в София. Очаква и „ Спаси София ” да е с тях.

Кирил Петков съобщи, че българите би трябвало да са горди с оказаната военна помощ на Украйна. „ Имахме значима роля в исторически миг и се надявам това да остане в историята като положителна роля на България в този развой. Аз персонално се гордея с това. Страни от НАТО, в това число Съединени американски щати, Англия, Полша, Румъния, бяха крайни клиенти на нашите произведения, а оттова нататък те очевидно са допринасяли значително за общото снаряжение за Украйна. Не сме поели пряк риск, хем има големи средства за българската промишленост, хем в историята ще останем, че сме имали основна роля във значим миг за Украйна “, съобщи той.

Относно обвиняванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от Политическа партия са спечелили доста пари от войната в Украйна, Петков сподели: „ Направихме една сериозна неточност – че влязохме в извинителен режим на измислиците на Борисов и компания. Спирам да се занимавам с неговите „ борисовки “, сподели Петков.

Ако ГЕРБ желаят основният прокурор да бъде разследван, има няколко дни да бъде импортиран на второ четене, разяснява съпредседателят на Политическа партия. „ Целият номер беше, от 4 месеца, в последния миг да се опитат да го минат на първо четене, само че да не могат да го минат на второ ”, уточни Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР