Не само че правителството не е приемало проект на закон

...
Не само че правителството не е приемало проект на закон
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Работи се по три варианта на БГ закон Магнитски

Не единствено че държавното управление не е приемало план на закон " Магнитски ", само че към момента няма изясненост какъв би трябвало да е планът и даже има съмнения дали да не се реши въпросът с промени и допълнения в съществуващи закони, вместо да се написа специфичен.

Това се разбра от обяснението на правосъдния министър Надежда Йорданова пред медиите в Народното събрание, представена от Българска телеграфна агенция, за работата над план, към който се разискват три метода.

Името на подобен закон отразява задачите му - планът, над който се работи в Министерство на правосъдието, е закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от похищения, свързани с заплаха за икономическата и финансовата сигурност на страната,

Работната група по плана в министерството разисква три метода за " решение на казуса, който имаме в България по наложени наказания по американския Закон " Магнитски ".

Трите метода включват:
- или правене на независим закон;
- или използване на процедурите, които сега съществуват по Закона за ограниченията против прането на пари;
- обсъждан е и вид дали да не се включат разпореждания в Закона за отбрана против тероризъм.

Миналата седмица в медиите беше публикуван план на български закон " Магнитски, за който министър Йорданова уточни, че не подхожда на Конституцията и Европейската спогодба за правата на индивида и не може да бъде подсилен.
Когато работната група е подготвена, съдружните сътрудници и обществото ще бъдат осведомени с предлаганите разпореждания.

Министър Надежда Йорданова взе участие в полемика във връзка предложенията за промени и допълнения в Търговския закон. Участваха представители на адвокатурата, на Българската стопанска камара, на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Асоциацията на банките в България, на Националния съюз на синдиците и други.

Висшият адвокатски съвет и частните правосъдни реализатори поддържаха измененията, като споделиха, че ще създадат и свои оферти. По-критични бяха представители на синдиците.

В началото на полемиката министър Йорданова уточни, че производството по неплатежоспособност у нас продължава приблизително три години и се събират към 35% от вземанията

Министерството на правораздаването разгласи на 13 май, че предлага " основни промени и допълнения на Търговския закон за рационализиране на производството по неплатежоспособност ". Сред акцентите в законопроекта са нови разпореждания за ускорение на процеса, понижаване на правосъдните такси, повишение на успеваемостта по осребряването на имуществото, спомагателни ограничения против недобросъвестно държание на страните, както и регламентиране на обединен развой за разглеждане на молбите в границите на едно и също произвеждане.

В плана за промени се урежда така наречен неплатежоспособност на бизнесмена, който ще бъде " всяко физическо лице, упражняващо стопанска активност, поминък или специалност, доколкото неговото дружество по предмет и размер не изисква воденето на делата по търговски метод ".

Урежда се още опция за опрощаване на отговорностите на физическо лице - едноличен търговец или бизнесмен, във връзка с който производството по неплатежоспособност е прекъснато заради привършване на масата на несъстоятелността.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР