Не само аз съм победител на втория тур на президентските

...
Не само аз съм победител на втория тур на президентските
Коментари Харесай

Ердоган след спечелване на третия мандат: Не съм само аз победител, а цяла Турция

Не единствено аз съм победител на втория тур на президентските избори, Турция също е победител. Това съобщи в нощта на успеха Реджеп Тайип Ердоган. Той се обърна към голям брой поддръжници от балкона на президентския замък „ Бештепе “ в Анкара. Президентът дойде в турската столица от Истанбул.

„ “, сподели той пред ликуващите тълпи. Хората носеха турски знамена, знамена на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, както и флагове на Партията на националистическото деяние, която е главният съдружник в Републиканския алианс на Ердоган.

Той подчертава още, че инфлацията е един от главните проблеми за страната му, като даде обещание да я понижи. Турската лира доближи рекордно ниски равнища по отношение на $ и централната банка се бори да отговори на възходящото търсене на задгранична валута.

„ Лихвеният % е понижен до 8,5 % и инфлацията ще намалее. Те (опозицията - бел. авт.) не са в положение да се конкурират с нас. Единственото, което могат да създадат, е да дежурят пред вратата на Международния валутен фонд ", съобщи президентът за политическите съперници.

Ердоган е получил 52,14% от гласовете, а съперникът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу - 47,86 на 100, демонстрират предварителните резултати. 

Оплаквайки се от „ най-нечестните избори през последните години “, Кълъчдароглу сподели, че политическата партия на президента е мобилизирала всички средства на страната против него.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР