Не само аз съм победител на втория тур на президентските

...
Не само аз съм победител на втория тур на президентските
Коментари Харесай

Ердоган: Цяла Турция е победител на президентските избори

Не единствено аз съм победител на втория тур на президентските избори, Турция също е победител. Това съобщи тази нощ президентът Реджеп Тайип Ердоган, който завоюва втория кръг на изборите.
Ердоган се обърна към голям брой поддръжници от балкона на президентския замък „ Бештепе “ в Анкара. Президентът дойде в турската столица от Истанбул.

Ние не сме единствените спечелили на изборите. Победител е Турция, победител е нашият народ, победител е нашата народна власт, сподели Ердоган пред хилядите си последователи.Ердоган също по този начин уточни, че инфлацията е един от главните проблеми за страната му, като даде обещание да я понижи.

Лихвеният % е понижен до 8,5 % и инфлацията ще намалее. Те (опозицията – бел. авт.) не са в положение да се конкурират с нас. Единственото, което могат да създадат, е да дежурят пред вратата на Международния валутен фонд, съобщи Ердоган.Пред двореца " Бештепе " се събраха хиляди поддръжници на Ердоган. Хората носеха турски знамена, знамена на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, както и флагове на Партията на националистическото деяние, която е главният съдружник в Републиканския алианс на Ердоган.

Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова поддръжка. Някои от тях танцуваха хоро.Пред двореца „ Бештепе “ до късно през нощта се стичаха радостни жители с дребни деца и бебета, макар че в столицата стартира леко да вали.

Булевардите и улиците на Анкара бяха цялостни с коли с цели фамилии, подкрепящи водача Ердоган. На доста места в столицата се образуваха километрични тапи.Председателят на Висшата изборна комисия на Турция Ахмет Йенер разгласи късно нощес успеха на сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган на втория кръг на президентските избори.

Ердоган е получил 52,14 % от гласовете, а съперникът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу – 47,86 %, демонстрират предварителните резултати, представени от Йенер.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР