Не само „г-н Михайлев“ и „Маджо“, нито „Петьо Еврото“ и

...
Не само „г-н Михайлев“ и „Маджо“, нито „Петьо Еврото“ и
Коментари Харесай

Пеевски, Борисов и Горанов били в списъка „Петков“

Не единствено „г-н Михайлев“ и „Маджо“, нито „Петьо Еврото“ и „Мата Хари“, само че и трима политици били в листата на Кирил Петков с 19 имена на корумпета, предаден в прокуратурата. 20-ият пък бил самият адресат на листата – Иван Гешев, основен прокурор.

Това стана ясно от тазсутрешно изявление на Петков по Нова.

В листата с имена на хора, предаден на прокуратурата, попадат и политици, сподели той. Сред тях са депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая „ Мата Хари ” и на екс министърът на финансите Владислав Горанов.

За последния желаеме да разберем дали е вярна информацията, пристигнала от Божков, че му е носел пари. Не споделяме кой е отговорен. Просто желаеме да знаем, когато има очевидец, подготвен да дава пари на политик, какво е направила прокуратурата. Ако сме сигурни, че държавното обвиняване си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно в действителност положително начало, изясни Кирил Петков.

Петков съобщи, че не знае с какви тъкмо претекстове праовсъдният министър Надежда Йорданова ще изиска публично оставката на основния прокурор Иван Гешев, само че вярвал, че те ще бъдат добре аргументирани.

Бих приветствал това Йорданова да смени членовете на Висшия правосъден съвет по-скоро, разяснява още министър председателят.

Надявам се, след Бюджета, един от първите ни закони да бъде този за разделянето на КПКОНПИ на две. Искаме за там да притеглим експерти, само че такива от отвън България, с цел да нямат връзка с тези, които би трябвало да проверяват в страната. Все още нямаме имена, разясни Петков. И добави, че би се радвал някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев също да работи за държавното управление.

Харесвам го, работихме добре в първото служебно държавно управление. И той желае смяна. Бих се радвал, под някаква форма, той също да работи с нас – дали ще е в Министерство на вътрешните работи или друго…, съобщи Петков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР