Не самият президент Румен Радев, а масонската ложа Слънце на

...
Не самият президент Румен Радев, а масонската ложа Слънце на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Масонската ложа на Георги Гергов е наредила целия служебен кабинет?

Не самият президент Румен Радев, а масонската ложа " Слънце " на пловдивския социалист (изключен от партията от Корнелия Нинова - б.р.) Георги Гергов е наредила целия длъжностен кабинет на Гълъб Донев. Факти и условия към съмнителни назначения по министерствата от последните 2 седмици потвърждават, че новият властови лост се държи не от " Дондуков " 2, а се дирижира от почетния консул на Русия у нас Гергов, въпреки и индиректно - посредством президентския консултант Николай Копринков.


Николай Копринков

По информация на осведомени шефът на Пловдивския панаир и притежател на ЦУМ е стартирал десетки свои доближени фрагменти, в това число във ведомства, чиито ресори не влизали в директните му ползи.

А източниците на Lupa.bg са безапелационни, че в случай че в последните два служебни кабинета, назначени от президента главният мотор и пост за подбора на министри и техните заместници и съветници е бил основният му секретар по това време, а през днешния ден боен министър Димитър Стоянов, то в сегашния съвсем всички били плод на заготовки, измайсторени в масонската ложа на Гергов със взаимното присъединяване на Копринков.

По пловдивска линия от там са назначени и земеделският началник Явор Гечев, и спортната Весела Лечева, а също така са били изтикани напред и протежета на Слави Трифонов - членове на Има Такъв Народ, до постове на основни секретари, началници на кабинети и експерти-съветници по ведомствата. Говори се, че даже самата ексвъншна министърка Теодора Генчовска е кацнала по този път не къде да е, а в защитата - с цел да следи под лупа дейностите на самия министър Стоянов.


Гергов, Радев и Лечева на сватбата на сина на Илияна Йотова - фотография, взривила страната през 2020 година в разгара на митингите против предходната власт. Гергов бе инженер на плана за коалиция на националното единодушие в състав ГЕРБ-БСП през 2017-а година

Напълно компрометирано лице, отстранено от водача на " Български напредък " Стефан Янев, до момента в който бе длъжностен министър председател, пък още веднъж е на върха на изпълнителната власт - още веднъж стартиран от ложата " Слънце " и около дълбоките си връзки с тандема Гергов-Копринков.

Става въпрос за зам.-министъра на районното развиване Захари Христов - по прякор Хари Рестото. Вицето на Иван Шишков бе махленски в корупционни схеми още през 2021 година и името му бе сведено до знанието на Радев и Димитър Стоянов, което докара до изгонването му от състава на кабинета тогава, само че в сегашното държавно управление той още веднъж си е проправил път.



Петър Недевски, който бе един от флагманите на митингите против властта на Орлов мост през 2020 година, споделя детайлности:

" Христов е уволнен от Стефан Янев! Причината е, опит за пробутване на корупционни схеми, с пари по европроекти към пътностроителни компании. Директно им е заявявано, че желаят ли да си получат заплащанията, е трябвало да вършат ресто към Христов в размер на 10%. Нееднократно Христов хвалебствено е заявявал за да внуши почит, че е човек на един от околните съветници и фамилен другар на Президента Румен Радев!

Както в множеството случаи се получва, не всеки път нещата са по проект. Една от компаниите, изрично отхвърля да е част от корупционните схеми и сезира управителните фактори в Министерство на регионалното развитие. Те от своя страна, мигновено реагират и въпросът е отвеян към Румен Радев. Инициирана е среща, на която участват Президента Радев, изпълняващият длъжността Главен секретар към този миг Димитър Стоянов, член от управлението на Министерство на регионалното развитие и представители на компанията на които са поискани 10-те %.

Тук е моментът да загатна, че сумата, която е трябвало да бъде изплатена към компанията работила по европроекта, е в размер на 2 000 000 ( два милиона) лв.. Сами ще сметнете, какъв брой са поискани от Христов. Една компания е отказала, само че какъв брой са се съгласили? След срещата, той неотложно е уволнен, само че на 04.08.2022г. още веднъж заема поста зам.-министър при настоящия длъжностен кабинет ". По информация на осведомени става въпрос за компания, работеща по пътни планове в Кърджалийско.

Недевски пита дали Радев е наясно с въпросното предопределение и по какъв начин гледа на него. И прибавя, риторично, да не би да се окаже, че съветниците на президента (Копринков - б.р.) кадруват за преодоляване на основни министерства за доразработване на схемите и корупционните практики.

Христов не просто е обвързван с ложата на Гергов, а бе и претендент за народен представител от Българска социалистическа партия в Пловдив-област на вота през април 2021 година

ТЕМА преди 19 часа 7253 преди 22 часа 5472 преди 23 часа 1579
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР