Не съм знаел да има полицейски чадър над Георги Семерджиев,

...
Не съм знаел да има полицейски чадър над Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Изпращали сме два сигнала до прокуратурата срещу Семерджиев

" Не съм знаел да има полицейски чадър над Георги Семерджиев, само че на два пъти сме изпращали в прокуратурата действията на Семерджиев на пътя. Оттам нататък чакахме инструкции на прокуратурата по какъв начин да действаме. " Това съобщи някогашният шеф на Пътна полиция Тенчо Тенев пред БТВ за полицейския чадър над Семерджиев.
Прочетете още
Припомняме, че Тенчо Тенев бе един от уволнените МВР-шефове през октомври месец именно след следствието за защита над Георги Семерджиев в полицията. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев аргументира решението с неоказан надзор върху подчинените.

По темата за войната по пътищата Тенчо Тенев означи, че през актуалната година убитите на пътя са с осем по-малко спрямо предходната година. Настъпилите произшествия също са по-малко с към 150-160 случая спрямо предходната година. Тенев уточни, че шофьорите станали по-невъзпитани  и с несъответстващо държание на пътя. Всичко това се дължи на несъответстващите реакции на водачите на моторните транспортни средства и дребният им опит

За съжаление проблемът е в по-ниските равнища в контролните институции, където се основават корупционни практики, посочи Тенев.

Той уточни, че има специална комисия, която ревизира чиновниците, които постъпват на работа в системата на полицията, но се промъкват и такива, " млади и татуирани ", само че за сметка на това работят в системата на Министерство на вътрешните работи. По време на неговото последно ръководство двама чиновници на " Пътна полиция " са уволнени поради корупция.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР