Не съм злоупотребил със служебното си положение, не съм заплашвал

...
Не съм злоупотребил със служебното си положение, не съм заплашвал
Коментари Харесай

Мустафа Емин: Бях изненадан как в „Пирогов“ има само един дежурен лекар

Не съм злоупотребил със служебното си състояние, не съм заплашвал медицински чиновници и не съм желал да се вади дете от шокова зала ”. Това съобщи Мустафа Емин някогашният консултант на военния министър Тодор Тагарев в предаването „ На фокус ” по .



Емин стана прочут със случая, разказан от сестра в „ Пирогов ”,  че до момента в който чакал медиците на Института за незабавна здравна помощ „ Пирогов ” да извърнат внимание на неговото дете, е загатнал здравния министър Христо Хинков и е желал да бъде извадено друго дете от шокова зала в тежко положение, с цел да получи лекуване неговото дете. Имаше следствие в болничното заведение, което сподели, че няма разминаване сред изказванията на лекарите и описанието на обстановката. Впоследствие Емин напусна поста си във военното министерство.

„ В моето държание мисля, че съм спазил всички естествени етични правила на човек, попаднал в болница. Не съм заплашвал. Това ми беше първия допир до незабавната помощ в България и бях сюрпризиран по какъв начин има единствено един дежурен доктор там ” , сподели Емин, обяснявайки за какво е загатнал и здравния министър в своето послание към незабавните лекари.

Той сподели, че в записите, предоставени от „ Пирогов ” няма тон . „ Семейството, което дойде преди мен, позвъни веднъж. Когато те излязоха и бяхме единствено ние чакащи и мислех, че вътре няма различен пациент. Ние не знаехме, че има друго дете там – два пъти сме позвънили. Тогава сътрудника, който беше с мен попита какво се случва там при злополука и дойдат 10 деца. Тогава споделиха, че нямат подготвеност да реагират ”, сподели Емин преразказвайки случката от Института за незабавна здравна помощ.



„ Нямам искания по какъв начин са се отнесли към детето ми. Времето ще покаже какъв ще е белега (на детето). Високо оценявам българските лекари. Проблемът в болничното заведение е проблем на процесите, не на пациенти и на лекари ”, сподели някогашният консултант на военния министър Тодор Тагарев.

Според Емин здравната сестра, която е пуснала поста в обществената мрежа не е взела участие в лечението на неговото дете .

„ Ние сме в подтекст на локални избори , аз няма да съм претендент на ПП-ДБ . Впечатлиха ме посланията, внушенията. Откъде е излезнало, че съм от Рибново, не съм споменавал родното си място. Политическата употреба е обвързвана с доста стериотипи. Това че съм от Рибново и че съм Мустафа Емин, добавено към това, че съм консултант на министър се оказа взривоопасно ”, сподели Емин.

Според него времето ще покаже дали болница „ Пирогов ” има политически профил. „ Посланието беше, че в случай че си Мустафа и не си от Движение за права и свободи няма кой да те отбрани ”, сподели той и изясни, че се е посочило мнението на гражданското общество. „ Аз съм от Родопите, носим своя исторически опит. Научени сме да разчитаме на двете си ръце и на фамилиите си. Наум не ми пристигна да звънна, можех да го направя на който пожелая ”, изясни Мустафа Емин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР