Не съм запознат със сигнала до Софийска градска прокуратура (СГП),

...
Не съм запознат със сигнала до Софийска градска прокуратура (СГП),
Коментари Харесай

Гешев: Не съм запознат със сигнала до Софийска градска прокуратура, свързан с бивш вътрешен министър

Не съм осведомен със сигнала до Софийска градска прокуратура (СГП), тъй като не ми е работа да се занимавам с съответни сигнали и съответни инспекции. Така че нямам какво да прибавя. Предполагам, че е предоставена инспекция на КПКОНПИ, тъй като това е органът, който би трябвало да прави инспекции на лица с имунитет.

Това разяснява пред публицисти в Търговище основният прокурор Иван Гешев във връзка със известие от по-рано през днешния ден на СГП за сигнал за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи, който сега е депутат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Иван Гешев е на посещаване в Търговище през днешния ден.

През деня той се срещна възпитаници от Второ Средно учебно заведение „ проф. Никола Маринов “, а по здрач – с жители. Визитата е част от самодейността „ Правосъдие в бъдещето - прокурори и възпитаници приказват за право “, проведена от Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) и Камарата на следователите (КСБ), която продължава и през 2023 година изясни пред медиите Гешев.

С младежите е разговаряно за разделянето на управляващите, какви са пълномощията на обособените структури на правосъдната власт.

„ Учениците са доста интелигентни и будни, зададоха доста въпроси, които ги вълнуват от живота към нас. За следващ път се увещавам, че има бъдеще за България! “, безапелационен бе Иван Гешев. Главният прокурор уточни, че посредством самодейността към този момент са посетени над 30 образователни заведения в страната, а персонално той е бил в пет-шест.

Целта на прокуратурата е да има по-директен контакт сред локалните представители на прокуратурата с локалната власт и с жителите, с цел да могат по-лесно да се вземат решение проблемите, които са от подготвеност на прокуратурата, изясни пред поданици на Търговище Иван Гешев. Той бе безапелационен, че един от проблемите в страната е, че не решаваме аргументите, с цел да няма последици.

„ Целта ни при тези контакти е да узнаваме за случаите и да решаваме част от тях, съгласно компетентността на прокуратурата “, сподели основният прокурор. И уточни, че битката с престъпността зависи от работата на разнообразни органи и институции.

Срещата с жителите се организира в зала на общинската администрация, а на нея участваха и поданици на Шумен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР