Не съм заплашвал никой с убийство, но срещу мен скалъпиха

...
Не съм заплашвал никой с убийство, но срещу мен скалъпиха
Коментари Харесай

Васил Божков: Гешев бърка закона, а талибаните от МВР унищожават културното наследство

Не съм заплашвал никой с ликвидиране, само че против мен скалъпиха безчет измислени обвинявания. Това сподели в изявление по телефона за „ Здравей, България “ по Нова телевизия предприемачът Васил Божков. 

Той изрично отхвърли да е нарушавал законите, написа флагман.бг.

„ Срещу мен има злостна агитация. Никой не споделя, че фирмите ми са внесли 500 млн. лв. в хазната. Не може да се счита механично налога. Всичко е законно. В друго изявление посъветвах Гешев да не бърка комерсиалния закон с наказателния “, добави предприемачът.

„ Прокурорката твърди, че съм предложил пари. Твърденията не са потвърдени. Не може да вършат квалификации за престъпен вид, за олигарх. Това е агитация. Крайно време е да престанат “, акцентира той.

„ Какво са ми желали през тези пет години ще го кажа на други места, с цел да не вземат отговорните ограничения да се прикрият. Не считайте, че ще си мълча при тази злостна офанзива против мен. Не виждам за какво съм аз виновният, като съм си платил всяка една стотинка “, добави той.

Не знам какво се случи, внезапно страната внезапно ме атакува с помощта на бръщолевенията на някои хора, които нямат никакво покритие, акцентира Божков. 

„ Заради това предложение на основният прокурор за психическа помощ не желая да се прибера. Ще ме държат 8 месеца и след това ще сложат друго измислено обвиняване. Ще ме държат месеци наред и ще ме обработват психически. Защо да им снабдявам това наслаждение “, попита той.

„ Не му прави чест на Гешев да ме свързва с някакви престъпни видове и да приказва съм съм ограбил българското население. Исках да запитвам Бойко Борисов за какво поддържа закон, който опонира на Конституцията, само че той не ми подвигна телефона, не ми отговори “, съобщи предприемачът. 

„ Приятели ме търсят, само че прокуратурата не. Предявиха ми обвиняване пред служебни юристи. Аз невръстен ли съм? Социално слаб ли съм или нямам упълномощени юристи? Това е жестоко нарушаване на правото ми на отбрана. Те могат и да ме осъдят по този начин без да схвана “, разяснява той.

„ Ограбиха картините ми. Сега ще плячкосат сбирката ми. Това са талибани (б.а. полицаите). Как могат ли да унищожат такова културно завещание? Ясно е, че нямат опция да го съхраняват. Отидоха с торбички да вземат артефакти, които съм събирал по целия свят, по търгове и от частни колекционери. Някои от тях бяха изнесени от България незаконно “, описа Божков. 

„ През тези години работех макар политиците, които се опитваха да ми пречат. Проблемът на България е, че една клика се задържа повече от 10 години на власт “, сподели още той.

В изявление за „ Тази заран “ по бТВ той отхвърли да е заплашвал някогашния си бизнеспартньор Цветомир Найденов с ликвидиране. Не виждам за какво би трябвало да го застрашавам, като 700 000 лв. - парите, които ми дължаха, си ги получих посредством съда, съобщи Божков.

Той отхвърли обвиняванията на Найденов, че е изнасилвал девойки и че бил забъркан в убийства, отхвърли и да е обвързван с хакерски офанзиви. 

„ Изземването от чиновници на реда на предмети от частната ми сбирка несъмнено са част от репресивните ограничения на страната. Не виждам връзка сред културното завещание и обвиняванията против мен “, съобщи Божков.

За част от сбирката ми преди години, когато не беше толкоз цялостна, ми бяха предложили 600 млн. евро от една страна, която правеше нов музей и аз отхвърлих, показа той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР