Не съм викан по никакъв начин в прокуратурата. Така бившият

...
Не съм викан по никакъв начин в прокуратурата. Така бившият
Коментари Харесай

Демерджиев: Не съм викан по никакъв начин в прокуратурата

Не съм викан по никакъв метод в прокуратурата. Така някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява пред " Фокус "  информацията, че Софийска градска прокуратура е образувала прокурорска преписка във връзка със подозрения, че той е ощетил Министерство на вътрешните работи с близо 81 млн. лв.. 

Процедурата за заплащането на 81,5 млн. лева е стартирана преди моето встъпване като вътрешен министър и платена след напускането мина поста, посочи той. 

" Процедурата за избор на реализатор на публичната поръчка с предмет: " Проектиране, създаване и ръководство на Система за издаване на български персонални документи потомство 2019 " е открита с Решение № 5785мпр-58/15.08.2018г., а провеждането и завършването й е доста забавено, заради правосъдни процедури по обжалване. Касае се за период от близо пет години. Първо Комисия за защита на конкуренцията, а в следствие и Върховен административен съд отхвърлят жалбите.

С оглед на необятната времева рамка, която се е основала в хода на процедурата по възлагане на публичната поръчка са налице предпоставки за изменение на някои параметри.

В индексирания контракт са планувани и спомагателни действия за осъществяване от страна на компанията, за които е зародила нужда, в границите на допустимото от закона.

Индексацията е подписана след координиране с Агенцията по публични поръчки ", разяснява още Демерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР