Не съм участвала в срещите с външния министър на Украйна

...
Не съм участвала в срещите с външния министър на Украйна
Коментари Харесай

Не знам какво е коментирано на срещите с украинския външен министър Дмитро Кулеба, каза Корнелия Нинова

Не съм взела участие в срещите с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, не знам какво се е коментирало и не сме осведомени след това за извършените диалози, разяснява пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинов. Тя бе запитана за даване на военно-техническа помощ за Украйна.

Като водач на Българска социалистическа партия Нинова удостовери позицията на социалистите против експорт на оръжие за Украйна. Нашата позиция остава непроменена, тя е поредна, политическа, взета на всички конгреси на партията, акцентира тя. Смятаме, че оказваме помощ на мира, предоставяне на още оръжие значи удължение на войната, ние сме за прекъсване на военните дейности и започване на договаряния, добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова уточни, че е осведомена с настояването на един от съдружните сътрудници ( " Демократична България " ) точката за военно-техническа помощ през днешния ден да бъде прегледана от външната комисия в Народното събрание. Да внесат, да се разисква и да забележим какво ще решат, разяснява вицепремиерът.

Във връзка с реакции в Скопие след визитата на премиера Кирил Петков в Битоля, Корнелия Нинова изрази мнение, че сходни изказвания затрудняват диалозите, разговора. По-скоро и двете страни би трябвало да се въздържаме от сходни изказвания, в случай че желаеме да има прогрес, акцентира тя. И по тази тематика позицията на социалистите оставала непроменена - първо Република Северна Македония (РСМ) да извърши двустранния контракт и тогава ще има зелена светлина. В отговор на въпрос Нинова уточни, че повдигане на българското несъгласие върху началото на договаряния на РСМ с Европейски Съюз не е обсъждано на последните съдружни препоръки. Тя отхвърли върху министрите от кабинета да е оказван напън по отношение на това.

В политиката най-важно е да имаш позиция, да е ясна, да поемеш отговорност да я изговориш и да имаш силата да я отстояваш, ние почтено сме декларирали позицията си пред българските жители, посочи Корнелия Нинова.

Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР