Не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани

...
Не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Най-искрено, моля да бъда извинен!

Не съм целял основаването на суматоха и възбуждането на голословни страхове у хората

„ Никога и по никакъв метод, през живота си, не съм целял основаването на суматоха и възбуждането на голословни страхове у хората. В същото време, постоянно съм се придържал към убеждението си, че хората имат правото да бъдат осведомени за неща, директно свързани с тяхното здраве и живот, а способените институции са задължени да обезпечават навреме тази информация “.

Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Таско Ерменков от парламентарната естрада. Той изясни, че на персоналния му профил във Facebook са били изпратени сходни известия. „ В интернет потърсих мнения на РЗИ, чиито отговорности са да наблюдават всекидневно качеството на питейната вода, на Регионална инспекция за опазване на околната среда и „ Басейнова дирекция”, които пък наблюдават за положението на язовир „ Искър”. Такива мнения нямаше “, акцентира той.

По неговите думи, имайки поради, че става въпрос за изразени паники и подозрения по проблем, директно обвързван с живота и здравето на хората, е пуснал на страницата и в профила си апел за интервенция на способените органи за информация. „ Винаги съм считал, че националният представител е национален, когато споделя проблемите, паниките и болките на народа си и търси метод да ги чуе, да обясни и да направи опит да ги реши “, сподели още Ерменков. Според него за някои хора е било неразбираемо дефинирана първата част на въпросната обява и не става дума за разпространение на информация, а апел към институциите да си правят работата навреме.

„ Може някои от жителите и да са били в действителност уплашени и да съм основал нравствен дискомфорт, за което, най-искрено, апелирам да бъда извинен! “- сподели още националният представител. „ Между другото, едвам в неделя на обяд, след диалог с ръководителя на ДАНС, разбрах, че сходни паники се споделят в София от цяла седмица. Може и някои са се почувствали дискомфортно, само че си мисля, че хиляди жители са се чувствали още по-зле поради едноседмичното безмълвие на способените институции, безмълвие неприемливо по въпроси, свързани и с националната сигурност, и с живота и здравето на хората “, разяснява депутатът от левицата. Ерменков е на мнение, че в случай че още при започване на седмицата, РЗИ и държавният здравен контрольор са декларирали, че в София с водата всичко е наред, е нямало да се стигне и до обявата му.

Според него резултат от обявата въпреки всичко е имало и способените институции са си свършили работата, само че със седмично забавяне и е под въпрос дали щяха да си я свършат, в случай че не е писал. „ В неделя незабавно след диалога си с господин Георгиев разгласих отново там, на страницата и профила си, получената информация, че няма учредения за терзания, каква вода пием “, акцентира той.

Ерменков съобщи, че от ГЕРБ може да желаят оставката му, само че би трябвало да са наясно, че това е несериозно и непотребен звук. „ Когато тези, които са ме избрали, смъкват доверието си от мен, тогава няма да има потребност да ми я желаете. Сам ще си я подам “, безапелационен е той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР