Не съм сигурна, че ни е дадено да разпознаем отровните

...
Не съм сигурна, че ни е дадено да разпознаем отровните
Коментари Харесай

Ден 15 - Постове и пости: Отровни хора

Не съм сигурна, че ни е обещано да разпознаем отровните хора незабавно, когато ги срещнем. Те се появяват в живота ни, тъй като ние самите ги каним. Защо това се случва е персонална тематика, на която всеки би трябвало доста откровено да си отговори. Да се върне в ключетата на детството си, на моделите на държание и взаимоотношения, които е възприел, без да укорява родители, обстановки, действия. Поемайки отговорност за опцията за персонална смяна. Осъзнаване. В последна сметка... всеки прави допустимо най-хубавото, което може. За момента, в който се е случило.

И въпреки всичко отровните хора някак си наподобяват. Гнездото е едно.

- карат те да се чувстваш отговорен.
- употребяват прийом, който постоянно води до едно главно - някой не е направил нещо за тях. Сега, в миналото, на следващия ден.
- манипулират информацията в своя сгода - постоянно. Освен, в случай че зад великодушието им не се крие измама.
- ловко боравят с главните усеща на хората - боязън, емпатия, предпочитание за протекция на по-слабия и неоправдания, обич, ненавист, предпочитание за част от нещо по-голямо.
- употребяват " естествени " думи, придавайки им друго значение с интонацията си. Осъждат съвсем всичко и всеки.
- язвителността им (според тях) постоянно има причина, а тя е доста надалеч от тях самите.
- склонни са да признаят неточност, допълнено с нещо сълзливо. Използват правилото: самопризнание и страдалчество - то задейства уклона на човек да бъде съчувствен, тъй като " всеки е неверен, само че да си признаеш е велико ". И те го знаят.
- демонстрират във всеки вероятен миг, че имат някаква власт - по този начин манипулират главен боязън в индивида - да не бъде отритнат от нещо (мисли, човек, обществото).
- изискват да им се докажеш под някаква форма.
- и още...

Дори и дейностите и думите на тези хора да не са ориентирани към вас директно, е въпрос на време да доближат. Обикновено тогава превъртаме ленти и моменти. Малко късно.

Защото, в случай че някой е добър, макар общоприетото мнение, че " Слънцето не може да огрее на всички места ", в случай че някой може да демонстрира схващане, сърце, добрина, сърдечност, наслада към непознат триумф, изпитание, воля - той ще я прояви към всеки. Всичко друго е маска. Змийска.

“Змията постоянно споделя, че хапе с лечебна цел. ”

Отровните. Също.
Умишлено не написах Хора.

Този текст и концепция за меню е част от " Постове и Пости ", в които споделяме какво хапваме по време на пости и какви постове ни хапят.

Какво похапвам през днешния ден:
В седмицата 23 ноември до 19 декември е позволено вино, риба, морски артикули (изключение са дните сряда и петък), по тази причина и моето меню включва тях.

Вчера си задуших малко Скариди с розмарин, намазах препечени филии с веганска майонеза (правя я от слънчогледови семки, зехтин, ябълков оцет, куркума и горчица - всичко пасирано с малко вода), прибавих скаридките и малко сушени домати.

Днес си подготвих Калмари в доматен сос с босилек и каперси

Основна фотография: afina79.deviantart.com
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР