Не съм се срещал с Алексей Петров освен на срещи

...
Не съм се срещал с Алексей Петров освен на срещи
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Президентството иска война

„ Не съм се срещал с Алексей Петров с изключение на на срещи с десетки хора, на които той е участвал. Но желая да кажа нещо друго – изключително опрез последните дни се приказват доста неща, които нямат никакво значително отношение към това какво ще промени живота на хората. Това, което има значение, са законите, които се одобряват, какви решения взима Министерски съвет, какъв ще е бюджетът за 2024 година – това няма нищо общо с полемиките в последните дни. “ Това сподели министър председателят Николай Денков пред БТВ.

„ Не знам за диалози с присъединяване на Алексей Петров, дори не ме интересува изключително. Мислейки за Божков, за Алексей Петров, стигнах до извода, че това са хора от предишното – това са хора, които не познавам, както и хората в кабинета не ги познават. Никой не е идвал да ми споделя „ Аз се виждах с Алексей Петров, той желае нещо, обещавали сме му нещо “ – в никакъв случай не съм взел участие в подобен диалог ”, съобщи Денков.

По думите му е значимо да се съблюдава законодателната стратегия, която дружно са съставили с Лена Бориславова, Никола Минчев и Десислава Атанасова.

„ Наместваме пластове сега, които не можеха да се наместят до момента. Например, от служебното държавно управление видяхме, че то има лукса да работи по някои от тематиките, и да не работи по други, извънредно значими, само че стоят под радара на медиите. И когато влезеш, се оказва, че нищо не е свършено. Досега, да вземем за пример, не е ставала дума за законите за пране на пари и битката с тероризма. Една година откакто е имало обзор на проблемите, има отчет по тематиката, откриваме, че нищо не е направено. Сега за два месеца ние би трябвало да компенсираме промени в закони и наредби, съгласуваност сред институции, която липсва – ето това са неща, с които се занимаваме “, добави министър председателят.

„ Атаките от президентството започнаха още преди да бъде формирано държавното управление – да напомним по какъв начин беше връчен мандата, да напомним апелите това държавно управление да не се сформира – от самото начало от президентството има дейни опити да не бъде образувано, а по-късно и свалено това държавно управление. Защо е по този начин, е тематика за сериозен диалог, само че се употребява всеки мотив да се компрометира държавното управление. Бяха употребени и редица погрешни причини – примерно, че претекстовете ни са политически при настояването на оставка на основния секретар – не е правилно, всички те са професионални. Именно поради тях Петър Тодоров самичък си подаде оставката, тъй като знаеше, че има проблем. Сега Калин Стоянов желае да работи със собствен екип – покажете ми едно политическо предопределение – всички, които са назначени там, са хора от системата, от ГДБОП, заместници на досегашните ръководители “, изясни Денков.

„ Атаките от президентството няма да спрат. След като месеци наред не им обръщах внимание, споделях, че желая мир, с цел да може да работим, се оказа, че другата страна не желае мир, а война. Добре, на мен война не ми би трябвало, нужно е да работим умерено “, добави министър председателят.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР