Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя

...
Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя
Коментари Харесай

Радев за третия мандат: Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя избор

Не съм се управлявал от абсурда с Nexo при своя избор за връчване на третия мандат. Той избухна, откакто аз бях взел своето решение. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти преди началото на кръглата маса на тематика " Българската енергетика – Стратегия 2023-2053 ", съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Наистина този проблем има капацитета да повлияе върху ефикасната работа на едно бъдещо държавно управление с мандат на " Демократична България ", това го виждаме всички, разяснява Радев.
 
Вчера президентът връчи на ръководителя на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.
 
" Аз съм търсил партията, която има максимален късмет да сформира държавно управление и доста ясно го обясних през вчерашния ден
с моите претекстове при връчването на мандата. Виждате, че Българска социалистическа партия не побърза да сложи червени линии, запази разговора, в доста случаи тя сподели, че е подготвена на компромис, подготвена е на решения, които да са общи за всички партии или най-малко за болшинството партии в Народното събрание. Показа, че може да работи и да влиза в обединения, и да ръководи дружно със свои идеологически съперници. Това напълно не е малко. Знаете, че Българска социалистическа партия беше главният фактор за решение на парламентарната рецесия с избора на ръководител на Народното събрание ", сподели още президентът.
 
Ако под политика разбираме изкуството да се оползотворяват всички благоприятни условия, то служебният кабинет прави оптималното да оползотвори всички благоприятни условия пред него, тъй че да работи добре в името на България. Политиката като изкуство да се оползотворяват благоприятни условия, би трябвало да се следва от всички останали държавни управления, добави президентът.
 
На въпрос коя е вероятната дата за предварителни парламентарни избори Радев отговори, че това зависи дали и по кое време Българска социалистическа партия ще върне мандата.
 
Припомняме, че първият мандат бе връчен на 5 декември на претендента, излъчен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. Те показаха като претендент за министър-председател проф. Николай Габровски. Той организира срещи с парламентарните групи и на 12 декември показа на президента изпълнен мандат за сформиране на държавно управление. Съставът и структурата на кабинета, препоръчан от проф. Габровски, бяха препоръчани за гласоподаване в Народното събрание на 14 декември, само че не получиха нужната поддръжка.
 
Така се стигна до връчване на втория изследователски мандат на акад. Николай Денков, номиниран за министър-председател от втората по огромните парламентарна група, тази на " Продължаваме Промяната ". Президентът връчи втория мандат на 3 януари тази година. Николай Денков също направи поредност от срещи с другите парламентарни групи и предложи на Народното събрание декларация с цели за сформиране на държавно управление. Документът бе отритнат от Народното събрание и акад. Денков върна празна директория на президента на 9 януари. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР