Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по

...
Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по
Коментари Харесай

Най-умните хора обичат да се провалят

„ Не съм се провалил. Просто открих 10 000 метода, по които не се получава “ – това са думи на Томас Едисън.
Имайки поради неговия живот и метод на мислене, мъчно бихме си разрешили да го определим като несретник. Той е откривател, който е влагал всичките си старания в името на концепцията.

С думите си Едисън отхвърля въобще неуспеха по време на своето „ странствуване “ към откриването на електрическата крушка и електричеството изобщо. За доста от нас, които не са гении, „ 10 00 пъти, по които не се получава “, звучи като обилие от провали.

За благополучие, неуспехът може да бъде възприеман като мечтан аспект по пътя към триумфа.

Вместо той да ви обезкуражава, би трябвало да прави тъкмо противоположното. Именно това практикуват най-умните и най-успелите хора на планетата. Те вадят поуката от неуспехите си. Преоценяват случилото се и не престават напред с нов проект.

Приемат неуспеха с вярата, че идващият път ще са по-близо до триумфа.

Нека се поучим от думите на Уинстън Чърчил – „ Успехът е способността да минем от един неуспех към различен, без да губим ентусиазма си “.

Ако решите да преследвате нещо, което изисква старания, вие избирате понякога да се проваляте. Добрата вест е, че целият развой е обвързван с бонуси: опит, ново познание, напредък.

Когато нещо се провали, обмисляте по какъв начин да подобрите нещата и идентифицирате грешките. Така повишавате опцията да се справите при идващия опит. Когато елиминирате неверните пътища, стигате до правилния. /профит.бг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР