Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на

...
Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на
Коментари Харесай

Димитър Стефанов: Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на Тутракан

Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на Тутракан , съобщи градоначалникът Димитър Стефанов в отговор на медийни изявления, че е купил ниви на занижени цени. Става въпрос за вписаните му в декларацията пред КПКОНПИ две покупки на земи през 2017 година Визирани са две ниви. Едната е с повърхност два декара в местността „ Каля Вачи “ за 206 лв., а другата – шест декара в местността „ Дълбок дол “ за 794 лв..

„ В продължение на повече от две години съм купил 15 декара земеделска земя и декар и половина изоставено лозе, което не знам дори къде се намира. През 2017 година по молба на самия продавач купих шест декара земя. В декларацията е вписана цената по данъчна оценка , само че дано някой в България каже, че заявява парцелите при продажба не на данъчна, а на пазарна оценка. Около 900 лв. на декар платих . В интерес на истината за рентата, която се полагаше за предходната година, изпратих човек да я вземе, с цел да оказа помощ на едно семейство, което беше доста зле финансово . Бяха толкоз закъсали, че не можеха да си изпратят децата на учебно заведение “, сподели Стефанов.

„ Първите шест декара, които се цитират в уеб страниците - земеделска земя и това изоставено лозе, за него купувачът ми сподели: " И него ти го давам, не ми би трябвало ". Може би повече от 30 години този терен, на който се намира лозето, е необработваем. Самозалесил се е с шубраци. Тези шест декара и трите декара от 2018-та година се намират покрай моята орехова градина, която съм я садил доста преди да стана кмет. Исках да си увелича площите с ореховия масив. Предложиха ми шест декара и три декара, които са в съседство. Доколкото знам притежателите им са родственици. Моята градина се намира навръх отсрещната страна на шосето. Купените през 2018 година са ниви. Оставих ги в кооперацията и, живот и здраве, наесен ще стартира сеитбата на орехови дръвчета “, изясни кметът.
Проблемът съгласно него е, че в имотната декларация е записал данъчната оценка , на която ги е купил, а не действителната, която е платил.
„ Ако съм желал да направя нещо нелегално, нямаше да ги заявявам. Но аз съм заявил напълно правилно всичко, което владея като парцели “, добави градоначалникът.
„ Купувачите, да са живи и здрави, всеки може да се свърже с тях и да ги попита на каква цена са купени . Категорично декларирам, че в никакъв случай не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет , не съм се облагодетелствал с общински терени или здания “, уточни Стефанов.
„ Ако в действителност обществеността счита, че това е безусловно нелегално и нямам право да бъда кмет на тази община, съм подготвен още на следващия ден да напусна кметското място без да ме тормози нищо. Смятам, че не съм злоупотребил с публичното доверие, нито с поста, който заемам сега “, е безапелационен той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР