Не съм съвсем убеден. Това каза военният министър Красимир Каракачанов

...
Не съм съвсем убеден. Това каза военният министър Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов разколебан, че повреда в опашния винт е причина за инцидента с Ми 17


Не съм напълно уверен. Това сподели военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за случая с Ми 17 и дали продължава да твърди, че повода е в опашния винт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

При злополуката с Ми17 в Пловдив починаха двамата водачи, а трети член на екипажа беше ранен. В деня след случилото се във ВМА, военният министър сподели: „ Ситуацията е била такава, че съгласно мене, споделям мое мнение, доста е авансово, окончателното мнение би следвало да го даде способената комисия, мъчно може да приказваме за някаква пилотска неточност. Най-вероятно става въпрос за някаква щета в опашния винт “. От МО оповестиха и че министърът е издал заповед профилирана конструкция на Военна полиция да проверява случая с вертолет Ми-17. Процесуално-следствените дейности за откриване на аргументите за авиационното произшествие ще се извършат взаимно с военната прокуратура. Вече стана ясно, че 30 дни е срокът, в който експертната комисия би трябвало да се произнесе за повода на злополуката.

Днес на въпроса дали е обезверен към този момент, Каракачанов отговори с изрично: Да! „ От там става завъртането в действителност, само че не е това повода май “, добави той. Все отново той отхвърли да каже причина през днешния ден преди да се произнесе комисията. „ Казах ви, че няма да се произнеса преди комисията, не е редно да го върша и няма да го направя “, обясни военният министър.

В армията в този момент няма нито един летящ Ми 17. Тези вертолети извършват задания и за гасене на пожари от въздуха. На въпроса, в случай че стане пожар, от кого ще желаяме помощ, министърът сподели: Имаме и Кугъри, които може да използваме. Истината е, че товара като вода, който могат да носят, е доста по-малък, малко над един звук, а Ми 17 носи три тона. Може да се обърнем към някои частни компании, които имат сходни хеликоптери приказвам на територията на България. Трето може да се обърнем към наши съседи и сътрудници. Ние сме гасили пожари в Гърция, предходната година, и в Гърция, и в Македония и в Черна гора.

Така, че ще се наложи да се обръщаме към съседите “, изясни той. На въпроса по какъв начин Кугърите, министърът акцентира, че „ има опция, само че споделям това не е най-рационалното, защото количеството вода е един звук, до момента в който в съпоставяне Ми 17 е три тона. Много по-функционално би било да се употребяват опциите на Ми 17 “.

Вчера след съвещанието на Министерски съвет е имало работна среща с Томислав Дончев и с финансовия министър Владислав Горанов, по думите на военния министър. Каракачанов изясни, че е показал плана за средствата, които са нужни, с цел да вдигнат хеликоптерите, които са на земята. Второ - оферти за промени в Закона за публичните поръчки, с които по думите му, да спрат тези парадокси всеки, който няма интерес да може да апелира. Това би трябвало да се съгласува с Агенцията за публичните поръчки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР