Не съм съгласен с това чужди граждани да могат да

...
Не съм съгласен с това чужди граждани да могат да
Коментари Харесай

Константин Бачийски посочи причините за различията му с ПП в Бургас

Не съм склонен с това непознати жители да могат да бъдат народни представители, а още по-малко министри и министър председатели

„ Принципът ми ползите на българските жители да бъдат преди всичко пред политическите не предстои на смяна. Това е алената линия, която не бих минал. Затова по време на гласуването на 19 декември не поддържах тази част от измененията в Конституцията, касаещи двойното поданство на депутати и министри, макар че гласувах за останалите конституционните промени в целокупност.  Убеден съм, че непознати жители не трябва да бъдат народни представители, още по-малко министри и министър председатели. Това е тематика, която касае националната ни сигурност “, съобщи бургаският депутат Константин Бачийски.

Той направи съпоставяне с Търновската конституция, която е давала опция министри да бъдат с двойно поданство, само че единствено след решение на Народното събрание.

„ За мен даването по право на тази опция в наши дни е основава известни опасности. В резултат на недоволството ми, както и на други депутати, към Документа бяха добавени и 18 месеца уседналост за народните представители. За министрите обаче такова ограничаване липсва. По тази причина отхвърлих да поддържа съответния текста. Това, както и в началото декларираната ми позиция против въздействието на ГЕРБ и Движение за права и свободи в ръководството на страната са единствените съществени разминавания в политиките сред мен като водач на Политическа партия СЕК и „ Продължаваме Промяната “. По тази причина преди време, не гласувах в поддръжка на състава държавното управление, а поддържах единствено министър-председателят акад. Николай Денков. В Министерски съвет има стойностни министри, само че и такива, които са мощно подвластни от ГЕРБ и Движение за права и свободи. “, сподели ръководителят на СЕК.

Константин Бачийски напомни, че като участник в политическия живот на страната, той и екипът му постоянно са били поредни в дейностите си - работа с идеална цел в отбрана на ползите на хората и битката с корупцията.

„ През миналите 15 години постоянно съм се противопоставял на порочните практики на статуквото. Това беше повода да вляза в Народното събрание и е въпрос, по който няма да променя на позицията и правилата си и отсега нататък. През годините съм бил очевидец на доста разнообразни политици, които преди избори се афишират против ГЕРБ и Движение за права и свободи, а по-късно са дружно с тях. Разбирам тяхната гледана точка, само че не мога да бъда подобен. Правя това, което споделям, а споделям това, което мисля и по тази причина съм пореден в дейностите си,  за разлика от други, някои от които в този момент ме атакуват в общественото пространство, поради това, че не преставам да подкрепям политиките, поради, които жителите са ми дали своят вот доверие и са ме избрали.

Относно известието, че новото Общинско управление на Продължаваме промяната в Бургас прекратявало съдействието ни, мога да заявя, единствено че няма по какъв начин да прекратиш нещо, което действително към момента не е почнало, тъй като множеството от тези 4-5 индивида в това ново управление и хората към тях се появиха едвам в този момент преди локалните избори и до преди към шест месеца даже не ги познавахме – не ги познавах освен аз, само че даже и учредители на партията от района. Тях ги нямаше, когато създадохме смяната през 2021, нямаше ги на изборите през 2022, даже ги нямаше на парламентарните избори през април 2023, а персонално аз ги видях за първи път към момента, когато се разбра, че ще има държавно управление. В следствие това сътвори напрежение, сред новопоявилите се хора в локалното управление и тези, които имаха вяра и се бориха за измененията в страната през цялото време. Както знаете някогашния депутат Христо Симеонов, доктор Асен Пенев, както и доста други хора с престиж от листите за народни представители се отдръпнаха и даже не се кандидатираха за общински съветници, само че това е вътрешен проблем на локално равнище в Продължаваме промяната Бургас, в който аз няма по какъв начин да се въвличам, защото съм водач на друга партия. Да, партия, която беше част от основаването на концепцията за Промяна, само че въпреки всичко друга партия.  С това ново общинско управление в Бургас не почнахме да работим може би и заради стичане на събитията, тъй като малко откакто се появи, се разбра че Продължаваме Промяната ще се яви на избори дружно с Демократична България, и поради Демократична България, от Средна европейска класа се явихме независимо на локалните избори и обикновено имахме два разнообразни щаба. Иначе измежду хората, които бяха част от Промяната през цялото време, както и всред новодошлите има страхотни хора, с които продължаваме да поддържаме контакт. Даже след излизането на тази позиция доста хора от локалната конструкция ми звъняха да ми кажат, че не са съгласни с нея и не престават да ме поддържат.  Висшето управление на Продължаваме промяната, също беше ненадейно от тази позиция и незабавно потърси информация, по какъв начин това въобще може да се случи без самите те да знаят за излизането на такава декларация. През последните 12 години започвайки още, като общински консултант,  аз се борих с уродливите практики на ГЕРБ и Движение за права и свободи в публичния, икономическия и обществения живот на страната и не преставам да го върша. Ако новото локалното управление на Политическа партия Бургас счита, че верния път в локалната власт е дружно с ГЕРБ, имат цялостната независимост да го следват.  Аз обаче ще продължа да се опълчвам против всичките нередности, с които се сблъсквам.

Ще си спестя коментар по нестимулираните изказвания в декларация на новото локално управление в Бургас и претекстовете, които евентуално ги движат. Нападките единствено ме въодушевяват да продължа да работя настойчиво и уверено за обществото. В момента за жителите има доста по-важни проблеми, по които политиците би трябвало да работят и съм фокусиран върху тях.

Наясно съм, че когато, човек работи в социална изгода и когато не могат да ме огънат или купят, ставам неуместен. Всички дейности на хората, които ме атакуват, вероятно демонстрират, че ходя в вярната посока. Затова аз и моят екип не се отхвърляме, не се предаваме и най-важното не се продаваме “, съобщи още Константин Бачийски.  

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР