Не съм съгласен, че Западът е виновен за случващото се

...
Не съм съгласен, че Западът е виновен за случващото се
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Не може историята да се пренаписва с кръв и страданието на мирни граждани

" Не съм склонен, че Западът е отговорен за протичащото се в Украйна, тъй като Русия е тази, която стартира ескалацията и то в миг, когато вратата за дипломация беше съществено отворена ", това съобщи представителят на България в НАТО Драгомир Заков пред NOVA.

" Политическият Запад през всички тези 8 години търсеше разговор с Русия. Никога не е прекъсвал разговора с Русия, само че за какво спря той - питайте съветското управление ", добави той.

" Лично моето мнение е, че историята не може да се пренаписва с оръжие. Не може да се пренаписва с кръв и страданието на мирни жители ", безапелационен беше Заков.

" Всяка страна е свободна сама да взема решение по какъв начин да реагира на сходна рецесия. НАТО пази своите членове, само че оказва помощ на Украйна с филантропична помощ и финансиране. Предстои и възможна бежанска вълна и виждате, че даже България изрази подготвеност да одобри хора ", добави представителят на България в НАТО.

" Съветът на НАТО взе доста значимо решение - да задейства проект за отбрана на страните членки. Тези проекти са изцяло отбранителни. Тези ограничения обезпечават съдружниците при непридвидима обстановка, която може да пристигна единствено от другата страна, само че не и от НАТО`, акцентира Заков.

И посочи, че във всеки един миг може да се стигне до изпращане на още войски в другите страни членки на Алианса, само че изрази вяра това да не се случва.

" Рисковете са за Европейската сигурност. Архитектурата на Европейската сигурност е разрушена, това са даже закани ", безапелационен беше той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР