Не съм против F16, но трябваше да се настоява за

...
Не съм против F16, но трябваше да се настоява за
Коментари Харесай

Президентът иска отстояване на финансовата рамка за изтребителите Ф-16

Не съм срещу F16, само че трябваше да се упорства за съблюдаване на финансовата рамка . Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с посланиците на България по света.

Той посочи, че е летял на трите изтребителя, които бяха предлагани на страната ни.Срещу единия доста пъти съм летял и съм се бил, спомни си Радев. Държавният глава упорства не просто да си купим аероплан от нашия стратегически сътрудник, само че и самолетът да има подобаващи бойни качества.

Основното предопределение на изтребителя е да носи въоръжение и да го употребява, в случай че го има потребност, акцентира Радев. Според него кабинетът издигал като девиз, че F16 е прелестен и би трябвало този аероплан да бъде платен. Но той се нуждае от голям пакет, с цел да бъде подготвен и да има оперативни качества, с цел да бъде ефикасен , разясни президентът. Той предвижда, че контрактуваната цена ще набъбне. Щяло да има спомагателни разноски.

Напълно разрушавам държавното управление, то е притиснато, сподели президентът. Ако някой е имал да упорства за нещо, трябвало е да упорства да се съблюдава финансовата рамка, счита той.

Всички тези задължения, които първоначално се поеха - че ще има разсрочено заплащане, индустриално съдействие, цялостен пакет - нищо не остана от тях, отчаян е Румен Радев.

Дори дребна част от пакета на F-16 да липсва, това деградира доста качествата на самолета, дори той няма да може да излети, притеснява се той. Не става въпрос за аероплан, а за голям пакет от услуги, които би трябвало да бъдат доставени с този аероплан , добави президентът.

Трябва да отстояваме нашите ползи, безапелационен бе Радев .

Друга тематика, която той разяснява, бе готвената смяна в закона, по този начин, че да се назначава граждански за началник на работа Военна информация, а президентът е срещу това .

Военното дело е извънредно комплицирана активност, по тази причина ръководителят би трябвало да бъде човек с военно обучение, експертиза и опит, безапелационен е президентът.

Пред представителите на българските задачи по света п резидентът настоя за общ европейски механизъм за миграцията .

Гласът на България би трябвало да се чува, настоя президентът . Трябва да се борим и да имаме своите позиции, изиска още той. Съюзът е мощен, когато се чуват всички позиции, е мнението му.

По думите му най-голямата уязвимост на Европейския съюз е скоростта, с която се вземат решенията . Това беше и молбата му към дипломатите - да работят за ускорение на вземането на решения.
 Румен Радев: Не е задоволително да напишеш закон за киберсигурност
Румен Радев: Не е задоволително да напишеш закон за киберсигурност

Все още няма разпоредба към закона за киберсигурност

140 години българската дипломация отстоява националния интерес и способства за просперитета на страната, добави Румен Радев. България е направила по този начин, че гласът й да се чува в общността. Според него европейските жители имат повече права и това усъвършенства доверието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР