Не съм привърженик на мораториум за цените на тока. Единственият

...
Не съм привърженик на мораториум за цените на тока. Единственият
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не съм привърженик на мораториум за цените на тока

Не съм последовател на мораториум за цените на тока. Единственият смисъл е за къс интервал от време, до момента в който се види какво може да се направи в допълнение за цените. Дългото време на мораториум по-късно ще има доста тежък резултат ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по Нова Нюз Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската организация за възстановяване на изискванията на живот и труд.

Той добави, че в цяла Европа цените на електрическата енергия са нараснали, също и на горивата за транспортните средства. За него е обикновено е да се подкрепят хора, които не могат да си разрешат тези цени.

" Ако се подкрепят всички, би трябвало да се пита кой ще заплати. Заемите са опция, само че би трябвало да се връщат. Все още не може да се разбере от държавното управление какви ограничения би трябвало да се подхващат ", съобщи Калфин.

Бившият обществен министър акцентира, че когато всички получават отплата, всички ще заплащат по-късно, което е отсрочване на заплащането.

Той осведоми, че в другите страни се подкрепят изборно най-неспособните да заплащат битови консуматори и дребни предприятия.

" Нужно е да се направи дефинитивно определение за енергийна беднотия и кръга от хора, които имат потребност от подкрепяне ", сподели Ивайло Калфин.

Относно здравната рецесия и ограниченията, той даде образец с Ирландия, където имунизацията е над 90% и хората са солидарни.

Той добави, че в реалност човек има право на персонален избор, само че решението да не се ваксинираш и да се справяш самостоятелно се отразява на публичния интерес и на опазването на здравето.

По въпроса с районен съд Македония някогашният външен министър призна, че напън върху България има и той идва от всички европейски страни, а това се дължи и на обстоятелството, че не сме могли да разбираем за какво сме наложили несъгласие.

" Всички се тормозят от турболенции в нашия район. Гърция може да натиска, тъй като те си взеха решение проблемите с " Преспанското съглашение ", те са си свършили по-добре работата ", добави Калфин. Той се надява новото държавно управление ясно да формулира настояванията ни.

Според Ивайло Калфин не е добра концепция да се натрупат спомагателни оръжия на територията на България, само че имаме интерес да се развива инфраструктурата, в това число и градеж на нов мост на Дунав до Русе, който би изпълнявал и главно цивилен функционалности, освен военни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР