Не съм присъствал на срещи, на които Десислава Иванчева да

...
Не съм присъствал на срещи, на които Десислава Иванчева да
Коментари Харесай

Заместникът на Иванчева не я бил чувал да иска директно дарения от инвеститори

" Не съм участвал на срещи, на които Десислава Иванчева да е поставяла условия пред вложителите да създадат дарения - ремонт на детски площадки и градинки, а в подмяна да им се придвижат преписките ", сподели в спецсъда изпълняващият длъжността кмет на регион " Младост " Румен Русев по делото против отстранената кметица Десислава Иванчева.

Той само я бил чувал да приказва по принцип, че регионът би трябвало да се усъвършенства. Забавената кореспонденция на вложителя Ваклин, който подаде сигнал против Иванчева за желан подпуп, Русев е получил от кметицата през ноември м.г. и я е препратил на заместничката й Биляна Петрова.

Трябвало да се ревизира дали измежду тези парцели, върху които ще строи Ваклин, няма и общинска благосъстоятелност.

Той имал единствено една среща с Александър Ваклин, само че в следствие схванал кой е вложителят, както и една среща с негов прокурист. Русев удостовери, че в общината имало доста забавени преписки, както и че имало дефицит на чиновници, само че те били не повече от двама-трима.

В момента със същия брой хора се справяли добре.

По делото бе разпитан и Даниел Илиев - представител на компанията " Гаранти коза ", която е измежду огромните вложител в регион " Младост ". " Ние като огромна компания сме се срещали с Десислава Иванчева, правили сме и подаяние, само че не към регион " Младост ", а към Столична община, тъй като то е било в размер над 100 000 лв. ".

Компанията реновирала 2 учебни заведения, а на трето ремонтирала оградата. Между компанията и регион " Младост " имало подписан меморандум за подаяние.

Илиев изясни, че такава била обществената политика на компанията. " Гаранти коза " също имали забавени преписки в региона. Според Илиев, евентуално юристи на компанията били сезирали и прокуратурата за тях.

След отстраняването на Иванчева преписките им били предвижени.

Делото продължава и с разпит на още очевидци, като при започване на съвещанието стана ясно, че на следващия ден в Апелативния спецсъд ще бъдат изпратени томовете по делото, който да се произнесе по мярката за неотклонение на Иванчева и Петрова.

Преди седмица те бяха пуснати под домакински арест, само че това е било протестирано от прокуратурата. След това Петрова е направила възражения по митинга и по тази причина делото ще отиде чак на следващия ден в Апелативния спецсъд.

Съдия Иво Хинов ги попита дали желаят 7-дневен период и материалите да бъдат изпратени идната сряда, само че двете оповестиха, че не желаят повече да се бави решението.

Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са подсъдими за взимането на 70 000 евро рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР