Не съм политически обвързан. Ако получа парламентарна подкрепа, ще работя

...
Не съм политически обвързан. Ако получа парламентарна подкрепа, ще работя
Коментари Харесай

Единственият кандидат за шеф на НЗОК Станимир Михайлов : Не съм политически обвързан

„ Не съм политически привързан. Ако получа парламентарна поддръжка, ще работя с всички политически партии “, с това стартира представянето си единственият претендент за шеф на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. 

Михайлов бе номиниран от “Продължаваме смяната ” - “Демократична България ” предходната седмица, в понеделник вечерта, когато изтече крайният период за внасяне на оферти в Народното събрание за нов шеф на държавния фонд, разпределящ бюджета от 7 милиарда за здраве.

Михайлов съобщи, че в системата на опазването на здравето съществуват доста проблеми. „ Ако бъда определен за шеф, ще положа оптимални старания за заслужено разпределение на средствата от бюджета на НЗОК “, даде обещание Михайлов. По думите му шефът на здравната каса има основна роля за подписването на Националния рамков контракт със съсловните организации. „ Считам, че шефът на НЗОК може да подсказва и инициира оферти за осъществяване на политики “, сподели претендентът и даде образец с пренасочването на повече средства за извънболничната помощ, финансиране на аптеки в отдалечени региони.

Като проблеми в здравната каса той посочи, че не са употребени всичките й функционалности. Според него е належащо разширение политиката на пациентите – въвеждане на качествени и количествени критерии за лекуване на пациентите, както и понижаване на административната тежест.

Приоритетите му са краткосрочни и дълготрайни. Краткосрочните са сключване на Националния рамков контракт, дотъкмяване интеграцията на осведомителните системи на НЗОК, електронна система за лекуване в чужбина, въвеждане на надзор за определяне на предписания, както и методологична поддръжка за чиновниците на здравна помощ.
Дългосрочните му цели са възстановяване на механизма за закупуване на медикаменти на най-ниска цена от НЗОК, надграждане и рационализация на системата на здравната каса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР