Не съм поемал никакви ангажименти зеленият сертификат да отпадне при

...
Не съм поемал никакви ангажименти зеленият сертификат да отпадне при
Коментари Харесай

Сертификатът ще отпадне при над 60% ваксинирани или под 5% заетост на интензивните легла

Не съм поемал никакви задължения зеленият документ да отпадне при условия разнообразни от следните: над 60% имунизирано население или под 5% претовареност на интензивните кревати. Това съобщи на брифинг след съвещанието на Министерки съвет Кирил Петков.

Коментарът му бе в отговор на изказване на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който съобщи, че е провел телефонен диалог с премиера за отпадането на зеления документ.

" Още след митинга разгласих, че отваряме работна група за диалозите сред хората, които стачкуват с специалисти от здравното министерство. Въпросът беше да влязат в разговор на база на действителните отворени данни за здравната ни система и да се образува работна група, което да излъчи общи хрумвания, само че те не са по никакъв метод наложителни за никого. Никоя група, която има мощно мнение, не би трябвало да бъде подценявана. Това, което направихме през вчерашния ден в диалог е, че уточнихме по кое време тази група ще стартира да работи. Неса поемани никакви задължения. Единственото, което съм споделил – при високи равнища на имунизация над 60%, или рухване на интензивните кревати под 5% претовареност, аз имам вяра, че зеленият документ би трябвало да отпадне, тъй като тогава ще сме отвън рецесията “, уточни Петков.

Министър-председателят разяснява случая с умрялата жена пред Спешния кабинет на болница във Враца.

Здравната система би трябвало да работи по метод, по който такива неща да не се случват, сподели той.

Той отговори и на настояването на „ Възраждане “ здравният министър Асена Сербезова да подаде оставка. „ Министър Сербезова реагира доста съответно. Тя незабавно направи цялостна инспекция по случая и заключенията от нея ще послужат да се избегнат отсега нататък такива проблеми с съдбовен край “, съобщи Петков.

„ Много скърбя, че тази жена е умряла “, сподели още министър председателят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР