Не съм песимист относно увеличаването на добавката за нощен труд.

...
Не съм песимист относно увеличаването на добавката за нощен труд.
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Не съм песимист за увеличаването на добавката за нощен труд

Не съм черноглед по отношение на увеличението на добавката за нощен труд. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов .

На съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) се обсъждаше увеличението на ставката от 25 ст. на час сега на 0,5% от минималната работна заплата (2,55 лева за 2019 г.). Предложението е на КТ „ Подкрепа”.
Тристранният съвет отхвърли да увеличи ставката за нощен труд Предложението на КТ "Подкрепа " беше цената на нощния труд да се вдигне на 2.55 лева
НСТС отхвърли концепцията, макар че и работодателите бяха съгласни това, че добавката би трябвало да се усили.

„ Нямаше ясни причини против – новият вицепремиер Марияна Николова сподели, че бюджетът е признат, общественият министър Бисер Петков приказва за някаква работа група. Но ние няма да оставим таза работа по този начин. Промяната може да стане през подзаконов нормативен акт”, съобщи Манолов.

Той посочи, че „ подкрепа” упорства и за ограничаване за полагане на нощен труд единствено до браншовете, в които това е извънредно неотложно.
Кабинетът гласоподава минималната заплата и пенсия за 2019 година Минималната заплата става 560 лева от януари, а минималната пенсия – 219 лева, от юли
Синдикалистът разяснява и увеличението на минималната работна заплата, която от идната година става 560 лева:”Политиците си дадоха сметка, че България нищо положително не я чака с ниски приходи – нито ще влезем в Шенген, нито в Еврозоната”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР