„Не съм пъдарин, говоря на хора – който прояви разум…

...
„Не съм пъдарин, говоря на хора – който прояви разум…
Коментари Харесай

Борисов за отпътувалите за Великден: Ще разнесат вируса, не съм пъдарин


„ Не съм пъдарин, приказвам на хора – който прояви разум… Не са избягали от мен, избягали са от карантината. Като си заразят родителите… “ – по този начин министър председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Мизия решението на хиляди българи въпреки всичко да опитат да преодолеят ограниченията против разпространяването на ковид и да пътуват за великденските празници.

„ Има закон, който го заловен, ще го санкционират, само че това е „ след дъжд – качулка “. Не са надхитрили мен или полицията, надхитрили са… Дано ориста им не е такава. Огромна част съблюдават карантината. Този, който от София, която е огнище, или Смолян, където се обрисува, отиде при възрастните си родственици, на неговата съвест ще лежи “, предизвести министър-председателят.

Той акцентира, че ограниченията у нас работят и проява за това е, че с отхлабването им към Цветница и пазарите сме записали скок от под 10 до над 40 нови случая дневно. Защо някои европейски водачи приказват за облекчение на режима в страните си? „ Много от моите сътрудници просто вършат успокояваща терапия на народите си, излизат и споделят: „ След две седмици “, „ Много скоро “, „ Магазини до 800 квадрата “ – ние не сме ги спирали! “., отговори Борисов.

Няма лекарство, няма ваксина, светът не знае стопански какво ще се прави, вътрешното напрежение в страните става голямо, призна министър председателят. Той означи, че също желае по-леки рестрикции, само че обстановката не го допуска: „ Като виждам по какъв начин вървят приходите в бюджета с финансовия министър, изтръпвам. Трябва да ви запазим живи, сигурен съм “.

Премиерът акцентира, че има задоволително количество надеждни PCR проби. „ Там, където има огнища, всеобщо се тестува. (…) Не значи 7 млн. българи да се тестват, има методики, по които се прави “, изясни Бойко Борисов и за следващ път акцентира, че няма по какъв начин да се скрият скокове в заболеваемостта и смъртността у нас.

Той разкритикува „ фиксацията “ във връзка с бързите проби, като уточни, че те дават единствено моментно положение и би трябвало да се вършат непрестанно. „ Призовавам нашите политически съперници да не дават страни за образец, че ги прокълват – Сингапур ги разсипаха последните 2-3 дни. Даваха за образец нашите съседи от Турция, Русия. Президентът Путин изкара армията – и на всеки телефонът е обвързван със службите “, сподели още министър-председателят.

Той призна, че чака „ тежък Великден “: „ Единствени ние не си затворихме църквите в света. Дано да има добър знак за това “.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР