Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото.

...
Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото.
Коментари Харесай

Георгиев: Не съм отправял заплахи към Дебора.Имам малко дете, моля да ме освободите

„ Не съм отправял закани и не съм осведомен с делото ”. Това сподели в съда обвиненият за обезобразяване на 18-годишното момиче от Стара Загора с макетен нож Георги Георгиев.

„ Моля да промените мярката ми с по-лека! Имам малко дете, което се нуждае от моята поддръжка. Не съм се укривал и ще се явявам на всички призовки ”, сподели още пред съдията обвиненият.

Той обаче остави за непрекъснато в ареста Георгиев. Решението е дефинитивно. С определението на съда се удостоверява решението на долната инстанция.

По време на съвещанието Петко Кънев, юрист на обвинения, съобщи, че „ липсват данни за осъществено закононарушение “. Той добави, че се упражнява невиждан публичен и медиен напън за задържане на клиента му. Според бранителя на Георгиев има неприемливо разбъркване на доказателства по водените по едно и също време две досъдебни производства.

Прокурорът по делото изиска от съда да удостовери непрекъснатата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Според него може да се направи повече от обосновано съмнение, че обвиненият е отправил заканите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сигнал за нападението против Дебора Михайлова е бил получен към 23:30 часа на 26 юни. В края на юли против Георгиев бяха повдигнати обвинявания и за закана за ликвидиране. На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова съобщи пред медиите, че след дейните следствия по двете досъдебни производства, има безапелационни доказателства, че обвиненият е причинител на закононарушенията, за които са му предявени двете обвинявания.

Районният прокурор изясни, че на потърпевшата е изработен спомагателен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълнение на обвиняването с разширение на времевия му интервал и с отправените закани. Разпитът е изработен при формата на щадящо чуване на лицето, в спешен център в Стара Загора, с присъединяване на психолог. От април до 25 юни шест пъти е имало „ заканителни думи със заплашително, нападателно наличие за разпра “ от страна на обвинения към потърпевшото лице. Районният прокурор сподели, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, само че на този стадий „ няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори причинител “.

Във вторник стана ясно, че движимости лица от различен правосъден регион ще изготвят комплексната съдебномедицинска експертиза на потърпевшата. За правенето ѝ са включени движимости лица – правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

В Стара Загора, София и няколко града в страната се организираха митинги против насилието над дами и в поддръжка на потърпевшото 18-годишно момиче.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР