Не съм оптимист , защото в момента между отделните партии

...
Не съм оптимист , защото в момента между отделните партии
Коментари Харесай

Не съм оптимист за връчения мандат. Реакциите след номинацията на Габровски за премиер

Не съм оптимист, тъй като сега сред обособените партии има напрежение. Това сподели ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ),, запитан дали вижда вид за избор на постоянно държавно управление.

" Това, което е значимо да се види, е, че в България има потенциал на хора - способни, образовани и надарени, които могат да вършат държавно управление ”, сподели още Рашидов

Президентът Румен Радев връчи досието с проучвателния мандат за сформиране на кабинет на професор Николай Габровски. е претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател.

" След толкоз политически препирни и дърпания, това е един прекрасен знак, че има къде да бръкнеш, с цел да извадиш човек заслужен, човек можещ. Знаете, Габровски е извънреден български доктор ", сподели Рашидов. Според него това е хубаво обръщение - да се каже, че има опция да се поддържат хора, които не са политици.

Може да се направи експертно държавно управление, сподели още ръководителят на Народното събрание.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която през днешния ден получи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, най-вероятно ще предложи скрито гласоподаване на евентуалния проектокабинет, отпред с професора. Това заяви през днешния ден във Варна депутатът Бранимир Балачев. Мотивът му е, че всички парламентарни група са на мнение, че страната има потребност от постоянно държавно управление. Той добави, че от ГЕРБ ще подадат ръка и ще беседват с всички парламентарни сили.

В същото време ниото една партия публично не е декларирала, че би подкрепила кабинет с мандата на ГЕРБ.

Проф. Габровски по конституция има разполагаем 7 дни, в които би трябвало да върне мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев - празен или със лист от кандидат-министри и конструкция на нов Министерски съвет. За избор на държавно управление от Народното събрание са нужни гласовете на най-малко половината от присъстващите народни представители.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР