Не съм оптимист за съставянето на правителство, защото не виждам

...
Не съм оптимист за съставянето на правителство, защото не виждам
Коментари Харесай

Каримански: Не съм оптимист за правителство, не виждам личности

Не съм оптимист за съставянето на държавно управление, тъй като не виждам персони, които да имат дух, решителност, дарба да убеждават хората и съперниците си с обстоятелства и с персонален образец, да способстват за съграждане сред обособените политически сили. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия съветникът в Министерството на финансите Любомир Каримански.

Винаги съм считал, че би трябвало да има постоянно държавно управление. То е належащо, с цел да организира политики. Само постоянно държавно управление може да реализира политиките, съобщи той.

Независимо дали Народното събрание ще извърши главната си задача да одобри бюджет за следващата година, служебното държавно управление ще предложи проектобюджет. Бюджетът, който служебното държавно управление може да предложи, е този, който продължава политиките на обновения бюджет, като се съобразим и с признатите през юли месец данъчни закони, уточни Каримански.

Най-опасното нещо е възможното наддаване по време на приемането на бюджета. Ние сме в обстановка, когато би трябвало да затягаме разноски, а не да развързваме кесията. Не може да се раздават пари по уравниловка, без  те да ориентирани към най-уязвимите групи, акцентира съветникът в Министерството на финансите.

Политиците би трябвало да бъдат благоразумни при съставянето на бюджета и да имат поради че занапред нататък на пазарите все по-трудно ще се взема дълг, добави той.

Според Любомир Каримански към момента данъчната система не би трябвало да се трансформира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР