Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия

...
Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия
Коментари Харесай

Йотова: Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия доклад на ЕК

" Не съм оптимист какво ще написа за България в идващия отчет на Европейска комисия за върховенството на закона, който се чака през юли ", сподели вицепрезидентът Илияна Йотова във Варна.

Според нея решението на Съединени американски щати по закона " Магнитски " най-вероятно ще има въздействие върху идните парламентарни избори у нас, единствено че да се приказва за корупция у нас не е вест.

Йотова напомни, че от 14 години страната ни е под мониторинг на Европейска комисия и тъкмо от толкоз време в малко по-различен вид, с по-общи текстове и по-завоалирани формули, ни се споделя, че в България несъмнено имаме проблеми с битката с проведената престъпност и с корупцията.

" Вместо през тези години всякога да противоборстваме ръководещи с съпротива, да въздигаме в фетиш нищо незначещи фрази, да си бяхме свършили работата ", сподели вицепрезидентът. Според нея не е трябвало просто да се приказва за екшън ограничения, за тактики за битка с корупцията, а да се работи, с цел да не се стигне до деня, когато американското държавно управление разгласява листата и глобите.

" Всъщност, където и каквото да написа за страната ни, каквито и да са преценките на нашите европейски интернационалните сътрудници, на ход е България ", заключи Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР