Не съм опитмист, че в рамките на 2 до 3

...
Не съм опитмист, че в рамките на 2 до 3
Коментари Харесай

Борисов: До една година влизаме в чакалнята на еврозоната

Не съм опитмист, че в границите на 2 до 3 месеца това ще се случи, само че в границите на 1 година може и да стане и да има с какво да се похвалим. Това бяха думите на премиера Бойко Борисов по тематиката за присъединението на страната ни към еврозоната. Той посочи, че до месец ще ни дадат пътна карта – дали да влезем в чакалнята или да влезем първо в паричния съюз. „ Това е мудна и консервативна система и около нея има доста страхове “, коментира Борисов.

„ Това е тематика, по която има разнообразни отзиви. Първото позитивно е, че кредитният рейтинг на страната ще тръгне нагоре, само че имаме и образец като Гърция – да тръгне надолу. Ние не представляваме риск за Европа, тъй като не си продадохме златния запас в Българска народна банка. Затова имаме постоянен фискален запас и сме с доста нискъ % външен дълг – 25%. Това ни слага в тройката на Европа по невисок % “, разяснява Борисов и добави, че в случай че погледнем задължения на Полша, Словакия и Унгария, можем умерено да похарчим още 10 – 15 милиарда и да им стигнем равнището.

„ Така ще вдигнем приходите незабавно. Но едно от терзанията ми е, че всеки да желае нарастване във всичко, неотложно и незабавно “, посочи Борисов.

Той добави, че е обикновено, в случай че желаеме да сме дружно с мощните стопански системи, да влезем в тяхното измерение – еврозоната.
„ Това, че безработицата ни е най-ниската от няколко години не е най-важното. Квалификацията дефинира възнагражденията и пазра на труда, това което направихме тази година и вкарахме 20 хиляди деца в класните стаи – е голям запас “, добави министър председателят.

По тематиката за митинга на музикантите от БНР Борисов разяснява, че не е знаел, че БНР има 4 оркестъра. „ Днес Менда Стоянова ще се срещне с тях. Не знам какво се чака да направя аз, гвардейците имат оркестър, Министерство на вътрешните работи имат, в последна сметка има пазарен принцип – вършат концерти и се устоят “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР