Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро, заяви

...
Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро, заяви
Коментари Харесай

Портних се оправдава: Не съм одобрявал програма за Варненското езеро

Не съм одобрявал или разплащал стратегия за Варненското езеро, съобщи кметът на Варна след повдигнатите му обвинявания.

„ Наблюдавам надпреварата на всякакви политици, извадени от нафталина, да изясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на елементи към тематиката с тръбата на Варненското езеро. Нито съм одобрявал стратегия, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал реализатори, нито контрол, нито съм вкарвал в употреба или съм разплащал. Тогава просто не съм се занимавал в политиката. Нека Борислав Гуцанов да попита Сергей Станишев кой е избрал изпълнителят, те се занимаваха с това”, изясни той.

Портних добави, че не е бил разпитван.

„ Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваше да получа”, добави кметът.

Иван Портних разяснява още, че през последната година и половина смяната се показва в това да се реанимира Гуцанов като политически фактор. Градоначалникът добави, че нито стратегиите за общините, нито тези за бизнеса във Варна са контрактувани към днешна дата.

„ Виждаме имагинерни обещания, а когато става въпрос за конкретика не се прави нищо, дори напротив- спъва се. При гласуването на бюджета, който се забави задоволително доста, с цел да се забавят и бюджетите на общините, ние внесохме оферти, касаещи Варна и района за към 200 милиона лв.. При гласуването в зала Гуцанов, Стоян Михалев от " Демократична България " и всевъзможни други знайни и незнайни хора, изрично не ги поддържаха. Ако бяха дали своят вот „ За”, можехме тези 200 милиона да ги имаме в държавния бюджет. Това е цинизъм. Едно хора се бият в гърдите по какъв начин Варна би трябвало да има лоби в Народното събрание, а от другата страна при гласуването за средствата се гласоподава против”. Вместо 200 милиона в този момент има нула”, изясни Портних.

Кметът разяснява още, че планът за „ Хемус” е спрян, а този за Автомагистрала „ Черно море” също е липсващ в небитието.

„ Виждаме разнообразни представители на ръководещата коалиция да приказват за Варна разнообразни неща. Корнелия Нинова обясняваше, че ще се записва нова индустриална зона в Девня. Други говореха за нововъведения. Гуцанов приказва, че до края на годината ще стартира интермодалния терминал. Идеята му за „ Аспарухов мост” 2 леко сме я не запомнили. Този мост внезапно се заздрави с идването на новата власт. Преди години непрекъснато падаше. Темата за втори мост, върху която всички политически субекти си направиха кампаниите- изчезна. Промяната в района се изчерпва с това да се спре строителството на „ Хемус”, при оставени пари от предходното държавно управление. Мина време, очевидно не става дума за пари, а за това, че по „ Хемус” не се работи”, добави Портних.

Припомняме, че мотив за повдигнатото обвиняване през вчерашния ден беше канализационната тръба под Варненското езеро. През годините имаше редица повреди с нея, макар средствата, които бяха отпускани за ремонт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР