Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм разбран. Мой заместник-министър

...
Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм разбран. Мой заместник-министър
Коментари Харесай

Обмисля ли здравният министър да подаде оставка?

Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм свестен. Мой заместник-министър бе освободен, което бе знак да се замисля по какъв начин работя. Това съобщи проф., министър на опазването на здравето, в ефира на бТВ.

„ Аз имам свободата да посоча един или двама заместник-министри, другите са назначения на премиера. Един човек, който аз заварих, не е предопределение на премиера, беше основният секретар и го освободих, тъй като не харесвах работата му – прекомерно безредна и неорганизирана. Имам доверие на премиера и решенията му, той също ми има вяра ”, разяснява той.

На въпрос има ли фармамафия, министърът съобщи: „ Това е много описателна дума. Ако изчезне едно значимо лекарство за избран интервал от време, това трансформира лекуването на пациента, който би трябвало да го получава. Това може да се назова ликвидиране от разстояние.

По думите му България е дребен пазар и не можем да притеглим фирмите за медикаменти с ниските цени у нас.

Той упрекна някогашният здравен министър, че е част от „ играта с медикаментите ”. „ Има 65% удовлетвореност на пазара, останалото се изнася. ”

 „ Познавам Иванка Динева много от дълго време. Направих една неточност, нарекох я „ компрометирана персона ”. Тя е добър експерт, сега прави съвършена работа в Агенцията за медицински контрол. Всичко е въпрос на настоящ надзор – в случай че един човек е дисциплинарно уволнен, както е тя, не значи, че не може да се оправи със отговорностите си на новата позиция. Консултирал съм се с премиера, решил съм, че тя ще ми свърши работа. ”, сподели още той.

Проверката за случая „ Даная ” не престава, в най-скоро време към този момент би трябвало да има отговори. В „ Майчин дом ” също се чакат резултати от инспекциите, разясни здравният министър.

„ Частната процедура не е неразрешена у нас. Лекарите с такава частна процедура реализират огромни резултати. Етично е дотолкоз, доколкото този човек си получава парите с работа. „ Майчин дом ” върви добре, болничното заведение стои добре във финансово отношение. Не са пренаписвани финансови отчети, имаше такива опити обаче ”, сподели още той.

„ В момента вирусът е отслабен и имунизирането подсигурява, че в случай че заболееш, ще премине леко заболяването. Че има опашки за ваксини, има ги, само че има задоволително противогрипни ваксини ”, добави той.

„ Аз стопирах продажбата на първокласната вила във Велинград. Това е машинация. При нас са пратени фотоси на една съборена постройка, ние мислим, че се продава тази постройка, а не първокласна вила. В последния миг спряхме продажбата и сме подали сигнал към прокуратурата ”, разгласи министър Хинков. Оценителят на вилата е изпратил подправените фотоси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg