Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм разбран. Мой заместник-министър

...
Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм разбран. Мой заместник-министър
Коментари Харесай

Министър Хинков: Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм разбран

Не съм обмислял оставката си. Неправилно съм свестен. Мой заместник-министър бе освободен, което бе знак да се замисля по какъв начин работя. Това съобщи проф. Христо Хинков, министър на опазването на здравето, в ефира на бТВ.

„ Аз имам свободата да посоча един или двама заместник-министри, другите са назначения на премиера. Един човек, който аз заварих, не е предопределение на премиера, беше основният секретар и го освободих, тъй като не харесвах работата му – прекомерно безредна и неорганизирана. Имам доверие на премиера и решенията му, той също ми вярва”, разяснява той.

По думите му България е дребен пазар и не можем да притеглим фирмите за медикаменти с ниските цени у нас.

Той упрекна някогашният здравен министър Асена Сербезова, че е част от „ играта с лекарствата”. „ Има 65% удовлетвореност на пазара, останалото се изнася.”

„ Познавам Иванка Динева много от дълго време. Направих една неточност, нарекох я „ компрометирана личност”. Тя е добър експерт, сега прави съвършена работа в Агенцията за медицински контрол. Всичко е въпрос на настоящ надзор – в случай че един човек е дисциплинарно уволнен, както е тя, не значи, че не може да се оправи със отговорностите си на новата позиция. Консултирал съм се с премиера, решил съм, че тя ще ми свърши работа.”, сподели още той.

Проверката за случая „ Даная” продължава, в най-скоро време към този момент би трябвало да има отговори. В „ Майчин дом” също се чакат резултати от инспекциите, разясни здравният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР