Не съм ничий човек, бях посочен лично от Бойко Борисов

...
Не съм ничий човек, бях посочен лично от Бойко Борисов
Коментари Харесай

Георги Кръстев: Не съм ничий човек, бях посочен лично от Бойко Борисов

Не съм безстопанствен човек, бях посочен персонално от Бойко Борисов

„ Мисля, че главната неточност е, че хората ме виждат като 21-годишен юноша, който влиза занапред в политиката и ще бъде следен. Напротив. Възрастта ми не съответствува с опита, който съм натрупал. Зад мен няма никой, аз стоя с лицето си. “

Това заяви Георги Кръстев в интервю за вестник „ Утро “ след избирането му за регионален координатор на ГЕРБ – Русе.

Новото попълнение „ блесна “ с лъснати изречения и банални клишета, както можете да се уверите и сами:

– Г-н Кръстев, назначението ви за регионален координатор на ГЕРБ бе посрещнато със смесени усеща. Как приемате другите реакции?

– Да стартираме с въпроса, който всички до този миг са ми задавали, а точно квалифициран ли съм за позицията. Истината е, че в действителния живот в никакъв случай няма съвършен миг и в случай че някой чака подобен, ще чака постоянно. Участието ми в редица стратегии, свързани с Европейския парламент, взаимната ми работа с Европейския комитет на районите и доста други действия в региона на политиката ми дават опит, неприсъщ за хора на моята възраст.

– Как мислите, за какво водачът на партията Бойко Борисов се спря на вас?

– В момента във вътрешнопартийния живот на ГЕРБ се случват огромни промени и това е едно от най-хубавите неща за нея в последните 10 години. Бойко Борисов провежда поредност от срещи с младежи и се взеха решения, сходни и на смяната в Русе. Да, аз съм най-младият регионален координатор на ГЕРБ, само че това обновяване е цялостна политика на ГЕРБ. Надявам се да не сме закъснели с това, тъй като младежите търсят своето посланичество и мисля, че можем да намерим общ език. За разлика от законите на физиката една партия, в случай че не върви напред, тя не стои на едно място, а изостава.

– Каква беше реакцията на вашите сътрудници в ГЕРБ и по какъв начин те одобряват смяната?

– Усещам поддръжка от сътрудниците си. Ако кажа някое име, допускам ще изпусна друго, само че чувствам поддръжката на всички. Един тим постоянно е по-силен от един самостоятелен състезател и дружно можем да реализираме повече, в сравнение с в случай че съберем своите обособени резултати. Казано просто с една хубава българска сентенция – сговорна тайфа планина повдига.

– Нека за миг се върнем обратно, каква съгласно вас бе главната причина ГЕРБ да изгуби постоянните парламентарни избори на 4 април в Русе и какви са поуките от нея?

– Основният урок за нас беше, че по ред аргументи сме изгубили доверието на хората. Моята съществена цел е да си го върнем назад. Изключително значимо е за мен да намерим общ език най-много с младежите, те имат потребност от свое показване в политиката и мисля, че точно това им липсваше до момента.

– Позицията на ГЕРБ в действителност е разтърсена още през 2019 година на локални избори. Мислите ли, че това беше началото на края?

– Не, не бих споделил, че това е начало на края. Бойко Борисов разказва митингите от 2020 година като най-важното нещо, което можеше да се случи на партията. Мисля, че същото може да се каже и за развиването на изборите 2019 година в Русе за структурата на ГЕРБна локално равнище. Това даде знак да погледнем във вътрешността в себе си и да потърсим проблеми, да си извадим поука и най-много да отговорим на хората. Смятам, че сега подхващаме тъкмо такива дейности.

– Вече няколко пъти споменахте младежите и желанието ви да осъществите връзка с тях. Вие самият сте младеж и при първите ви изяви в политиката заявихте, че ваша персонална идея е да убедите повече младежи да останат в България. Развийте позицията си, за какво вие останахте тук?

– Може би би трябвало да стартира от гимназиалните си години, когато доста мои връстници и по-големи от мен деца взеха решение да изоставен България. Тогава аз започнах да демонстрирам интерес към политиката и напълно естествено за мен породи идеята, не бих се изразил да задържим младежите в България, само че да създадем такива условия, че те да предпочетат да останат тук.

Това ще се случи, в случай че те се почувстват оценени и могат да намерят реализация тук. Този проблем има и доста по-детайлни фактори. Аз като младеж имам вяра, че съм натурален проводник на тази идея.

Най-просто казано, младежите имат потребност от стандарт, който да е подравнен със междинните европейски приходи. Според мен чисто обективно финансовата непоклатимост, която ГЕРБ сподели през годините, не може да бъде оспорена. Сега обаче младежите в ГЕРБискаме това да се ускори. Искаме да превърнем България в най-хубавата страна в Европейския съюз за бизнес, с цел да може да подтикнем икономическия напредък. Когато младежите могат да получават постоянни приходи в България, те сами ще се върнат.

– Разкажете още малко за концепциите, които имате и по какъв начин ще се осъществят?

– Важно е да притеглим вложители преди всичко. Мислим да въведем правилото на безмълвното единодушие, което значи, че в случай че сте подали заявление до избрана институция и не получите отговор, вие ще можете да предприемете нужните законосъобразни действия. Това генерално ще способства за по-добър и бърз старт на целия развой.

Административното правосъдие в България е едно от най-бързите, наша цел е да създадем гражданското и комерсиалното такива. Именно комерсиалното право е основно за цялата бизнес среда.

– Пред вас стои виновната задача да организирате изборите за ГЕРБ, от кое място стартирате?

– Започваме със срещи с хора. Това е значимото – директният контакт. На ден организирам извънредно доста срещи и може да отиде целият ден, само че най-важното нещо е да чуеш персонално от индивида какво желае да се промени и да му дадеш съответни отговори. Клишета, празни лозунги, просто не работят. Ние не желаеме да продължим както досега, а да чуем от хората, какво ново желаят от нас.

– Изборът на 21-годишен юноша за регионален координатор породи спекулации, че вие сте кукла на конци. Как ще коментирате това?

– Реакции има всевъзможни и това е обикновено. В персоналните контакти, които съм имал до момента обаче, доминират позитивни реакции.

Не одобрявам персонално отрицателните реакции бих споделил, че имам намерение с дейности да печеля доверието на хората, а не с убеждения.

Не съм безстопанствен човек, бях посочен персонално от Бойко Борисов, с цел да може партията да се отвори към хората, не да бъдем партия, която е съсредоточена във вътрешнопартийни работи. Така мога да кажа, че съм равно далечен от всички. Мисля, че главната неточност е, че хората ме виждат като 21-годишен юноша, който влиза занапред в политиката и ще бъде следен. Напротив. Възрастта ми не съответствува с опита, който съм натрупал. Зад мен няма никой, аз стоя с лицето си.

– Още преди да бъде публично оповестена смяната, през медиен канал импровизирано бе пусната информацията, че вие сте любимец. Какво значи това?

– Нормално е в политиката да изтече информация към обществото. Може би е било офанзива против мен – да изтече информация и аз да бъда дискредитиран. Накрая обаче не мисля, че повлия. Аз съм млад и неоцапан човек с огромно предпочитание да работя за обществото. Всеки ден изисквам от себе си да бъда на висотата, която изисква този пост.

– Децата не обичат да бъдат сравнявани с родителите си, само че има ли вашата майка – някогашният зам.-кмет на Русе Наталия Кръстева, роля в ориентирането ви към политиката и в кариерата, която градите?

– Това е още една причина, заради която аз като 21-годишен не съм характерен представител на стандартите по които хората могат да съдят за мен. Политиката е у дома и към мен от години. Разбира се, че това е асъдействало и за моето предпочитание да се занимавам с политика. Аз се гордя с майка ми като човек, който дава извънредно доста от себе си за хората като юрист и като държавник. Считам, че съм научил доста от нея и се усещам квалифициран.

– Освен регионален координатор на ГЕРБ вие сте и студент по право, по какъв начин успявате да съчетаете университета с политиката?

– Образованието за мен е доста значим приоритет и политическите ми задължения няма да повлияят на това.

Колко е работлив един човек зависи от самият него и по какъв начин разпределя времето си. Аз ще продължа да поставям същите старания и да се оправям чудесно в университета. В момента съм в сесия, само че работата, която правя, е целогодишна.

– Какви са реакциите на връстниците ви и по какъв начин те одобряват смяната?

– Може би точно връстниците ми одобряват най-позитивно тази вест. Фактор е разликата в поколението, по-възрастните хора усещат някаква застрашеност и не желаят в действителност безапелационна смяна, само че тя към този момент се случва, това са естествени процеси. На младежите извънредно доста им харесва, водили сме доста диалози с тях.

– Защо самият вие като младеж избрахте ГЕРБ, откакто се счита, че доста младежи се дистанцират от партията?

– В ранна възраст аз се уверих, че дясната политика е вярната. Има много полемики дали ГЕРБ е класическа дясна партия, аз бих споделил дясноцентристка, само че сигурно е най-голямата дясна партия и най-добре възприетата в Европейският съюз. Аз съм младеж с дълбоки европейски полезности и политическа партия ГЕРБ беше естественото развиване за мен като младеж с интерес да се занимава с политика. За мен най-хубавото е, че ГЕРБ в действителност дава път на младежи и в партията има такива с извънредно високо обучение и нови хрумвания. Това, което ще създадем, е да покажем, какъв брой доста млади лица можем да извадим, тъй като ГЕРБ желае да отговори на упованията на младежите.

*Георги Кръстев е роден през декември 1999 година в Русе. Завършва МГ „ Баба Тонка “ с отличие и сега е третокурсник по специалността „ Право “ в Русенския университет. Има голям брой университетски и спортни достижения. На постоянните парламентарни избори за 45-то Народно заседание Георги Кръстев бе най-младият претендент за депутат.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР