Не съм наясно кой е направил записа от срещата ни

...
Не съм наясно кой е направил записа от срещата ни
Коментари Харесай

Превозвачите: Безумие е, но Петков ни обясняваше колко торти произвежда съпругата му

Не съм наясно кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, само че му благодаря. Всички неистини, които бяха изречени в предните дни - по какъв начин ние сме предизвикали премиера и по какъв начин сме се държали по неприличен метод, станаха ясни. Докато бяхме там, имаше видеозапис от представители на Министерски съвет. Няма какво да крием. Аз от 2 дни изяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато желаете да вършиме затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изминал от там. Извинявайте, само че ние не сме били на загадка среща. Не сме поискали нищо нелегално, че да бъде загадка за обществото. Това съобщи пред Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя добави, че от Министерски съвет не отхвърлят това, което се е случило.

Припомняме, че срещата сред премиера Кирил Петков и транспортните компании завърши със скандал. Превозвачите настояват, че по време на полемиката министър-председателят се отклонил от същинската тематика и им приказвал за инвалидите в Министерство на вътрешните работи, за пенсионерите в Министерството на защитата и опасността от длъжностен кабинет. След като те са го помолили да преминат към градивен диалог, Петков им е декларирал, че в залата на Министерски съвет той дефинира разпоредбите и в случай че не им харесва - да си вървят, като им е посочил вратата. Вчера беше публикуван и аудиозапис от срещата, който удостоверява думите им.

" Съвсем възпитано помолих премиера да продължим градивно диалога, откакто се бяхме отдалечили от тематиката. Не сме отишли там, с цел да слушаме какъв брой торти е произвела брачната половинка му. Така стартира диалогът ни. Това обикновено ли е? Говореше се на разнообразни тематики, само че не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме самообладание. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на разговор, би трябвало да има единствено монолог. Най-абсурдното в тази ситуация е, че част от съдружното съглашение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента би трябвало да протестираме, с цел да може държавното управление да извърши личното си съдружно споразумение”, разяснява Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв резултат и не е било чуто нито едно градивно решение. Според нея фокусът на митинга е преместен.

" Няма европейска страна, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане сега е обвързвано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат контролирани чрез понижаване на акциза и махане на биодобавката”, сподели още тя.

По думите й от сектора са отворени за разговор, само че държат оттук насетне срещите да се организират в наличието на медиите. Според нея е редно министър председателят да сервира опрощение на превозвачите.

От Министерски съвет обявиха, че срещата не е била записвана, а са правени единствено протоколни фрагменти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР